Nieuws in de marge

Tuesday, May 31, 2011

Iedereen overal op internet met Belgacom

Op 1 juni lanceert Belgacom een nieuwe bundel waarmee men kan communiceren en surfen, waar men zich ook bevindt. Met dit aanbod verlaagt Belgacom aanzienlijk de drempel om overal toegang te krijgen tot het internet. Dit aanbod is het resultaat van een partnerschap met Samsung. De klant kan meteen de diensten gebruiken bij het verlaten van het Belgacom Center. Belgacom bood de klanten al een aantal forse vernieuwingen in haar internetaanbod. Nu zet Belgacom de volgende stap om ook de toegang tot het internet buitenshuis te vergemakkelijken. In 2010 werden er in België 700.000 smartphones verkocht (bron: Gfk), en voor dit jaar verwacht men het dubbele. Analisten gaan ervan uit dat ook de verkoop van tablets enorm zal toenemen.

Omdat Belgacom de klant wil gidsen doorheen deze nieuwe mobiele trends biedt het nu een baanbrekend convergent internetaanbod aan. Het is uniek op de Belgische markt en gaat veel verder dan de bestaande formules: het combineert een tablet (waarmee men op het internet kan) met zowel een vast als een mobiel internetabonnement, en dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Dit aanbod kwam tot stand dankzij een geprivilegieerd partnerschap van Belgacom met Samsung, dat het leiderschap van Samsung als producent van elektronische producten en diensten combineert met Belgacom’s ervaring als uitverkoren aanbieder van intuïtieve totaaloplossingen, die vaste en mobiele telecomoplossingen, IT en media combineren.

Internet thuis (Wifi) + Mobiel Internet (3G) met Samsung Galaxy Tab (tablet) voor minder dan 40 euro per maand. Voor 39,99 euro per maand biedt Belgacom zowel thuis als onderweg toegang tot internet aan, met daarbovenop een Samsung Galaxy Tab. De grotere Samsung Galaxy Tab 10.1v is verkrijgbaar tegen 10 euro extra per maand. De tablet is volledig gebruiksklaar zodra men het Belgacom Center verlaat. Men kan ze onmiddellijk activeren om te surfen op het 3G-netwerk van Proximus en thuis overschakelen op het Wifi-netwerk van de klant. Bij het mobiele abonnement is 250MB volume inbegrepen. Daarmee kan de klant onderweg ongeveer 750 webpagina’s of 5.000 mobiele webpagina’s bezoeken, zowat 25.000 e-mails lezen of ongeveer 60 mp3’s downloaden. Meer details op
www.belgacom.be/tablet.

Labels:

Wednesday, May 25, 2011

Cyr Frimout, “Untitled”

Cyr Frimout Cyr Frimout werd geboren in 1938 te Poperinge. Met een piloot als vader was het begrip "ruimte" evident aanwezig binnen het gezin. Cyr behandelde de ruimte als kunstenaar in zijn schilderijen, zijn broer Dirk werd de eerste Belgische ruimtevaarder. De ruimte en de figuur, de spanning van het personage ten opzichte van die ruimte en de verplaatsing erbinnen, de kosmos of de chaos die ze samen veroorzaken, zijn constanten binnen het oeuvre van Cyr Frimout.

Frimout 044 Eind jaren '50, tijdens zijn lerarenopleiding Plastische Kunsten aan de Hogeschool te Gent, werd hij aanvankelijk beïnvloed door zijn leermeester Octave Landuyt. Na zijn studies ging hij zich onder impuls van zijn collega kunstenaar-leerkracht Antoon De Clerck vestigen in Aalter, waar hij tot op heden woont en werkt. Hij maakte zich al vrij snel los van Landuyts invloed en, na een vrij korte abstracte periode, verkende hij in zijn artistieke loopbaan verschillende stijlen. Zo herkennen we onder andere elementen van de surrealisten Dali en Magritte,van het kubisme van Picasso en Braque, en van het dynamisme in het werk van de Italiaanse futuristen. In zijn schilderijen uit de jaren'70 zien we in de technische perfectie een sterke verwantschap met de hyperrealisten. De quasi romploze figuren met ineenvloeiende ledematen uit de jaren '80 herinneren dan weer aan de gedrochten van Bosch en Brueghel. Vrijwel steeds is het werk doorspekt van trompe l'oeil, een soort van ruimtelijke illusie, de grens tussen leugen en werkelijkheid die voortdurend wordt afgetast.

Cyr Frimout ontkent niet te zijn beïnvloed door al die stijlen. Meer nog, hij bedient er zich gretig van en gebruikt die beeldtaal als alibi om zijn visie weer te geven. Het is ook geenszins zijn bedoeling om 'stijlvast' te zijn, en het is zinloos om hem op stilistisch vlak in een bepaald vakje te willen duwen. Van anderen absorbeert hij datgene wat hem nuttig lijkt en zo beschikt hij uiteindelijk over een ruim palet van mogelijkheden. Immers, een werk van Frimout wordt niet bepaald door een stijl, eerder andersom: de idee, de emotie, het tijdstip, enz. bepalen welke stijl een werk nodig heeft. De tentoonstelling in het Museum van Deinze en de Leiestreek presenteert een wandeling doorheen het oeuvre van deze niet-alledaagse kunstenaar.

Museum van Deinze en de Leiestreek

Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze
Tel: 09/381.96.70 - Fax: 09/381.96.79
Website : www.museumdeinze.be

Labels: ,

Monday, May 23, 2011

Crazy Comedy Cover Contest op 11 juni 2011

Op zaterdag 11 juni 2011 organiseren enkele comedians reeds voor de zesde keer samen de Crazy Comedy Cover Contest in Gent. Het concept is simpel, doch uniek: bekende comedians brengen een cover van andere comedians. De ganse avond is een wedstrijd onder leiding van presentator Gunter Lamoot. De jury van dienst is: Jean Blaute; Patrick De Witte (pdw) en comedian Freddy De Vadder.

Ook dit jaar is er een onwaarschijnlijk sterk deelnemersveld: Lieven Scheire, Jelle De Beule(Neveneffecten), David Galle (Kazakkendraaiers), Guga Baul(Tegen de sterren op), Piv Huvluv, Ygor, Piet De Praitere en de winnaar van 2010: Jezus. Tijdens de beraadslaging van de jury speelt Preuteleute bovendien ook enkele nieuwe nummers van hun toekomstige CD. Op dit Youtube-kanaal kan je intussen filmpjes van de vorige editie zien: http://www.youtube.com/watch?v=-PkjwsIIzOc&

Locatie: Minardschouwburg Gent; een leuke, kleine schouwburg in Gent. Walpoortstraat 15, 9000 Gent. Info & tickets via:
http://www.comedyzone.be

Labels:

Thursday, May 12, 2011

Kodak breidt Capture Software Suite uit

Kodak introduceert twee nieuwe softwareproducten die het mogelijk maken om efficiënter te werken in Microsoft(R) SharePoint omgevingen. Die meehelpen om documenten te delen, bekijken, bewerken en doorzoeken. Daarnaast worden de voordelen van SharePoint uitgebreid en zijn gescande papieren documenten nu ook toe te voegen. Met KODAK Document Viewer Software en KODAK Scan and View Software kunnen bedrijven gescande papieren documenten gebruiken om specifieke workflows in gang te zetten, bestaande processen te versnellen en bedrijfsoperaties te verrijken. Met de online softwareprogramma's is het eenvoudig om documenten te vinden, redigeren, vergelijken, scannen en er aantekeningen in te maken vanuit een SharePoint-omgeving. Bedrijven kunnen hun workflows voor documenten nu beter beheren, zoals factuurverwerking, contractbeheer of het inwerken van nieuwe werknemers. "SharePoint is duidelijk aan een opmars bezig. Op dit moment is het naar schatting 100.000 keer op servers geïnstalleerd en zijn er 200 miljoen Client Access licenties. Toch zijn veel bedrijven nog steeds op zoek naar organisatorische structuur- en beheertools die nodig zijn om dit krachtige systeem volledig te benutten", aldus Tim Mortenson, wereldwijd zakelijk directeur van Software en Document Imaging en van de Business Solutions and Services Group van Kodak. "Met de nieuwe software van Kodak kunnen gebruikers op een simpele manier documenten en metadata die zijn geupload naar SharePoint vanuit een willekeurige bron, waaronder papieren documenten, bestanden en dossiers, vinden, bekijken en bewerken".

KODAK Document Viewer Software voegt een inline voorbeeldweergavefunctie voor documenten toe die direct vanuit SharePoint kan worden gebruikt. Met de visuele zoekfunctie kunnen volledige voorbeeldweergaven van documenten binnen de zoekresultaten op SharePoint worden bekeken. Document Viewer Software kan voorbeelden van documenten weergeven als miniatuurafbeeldingen of in een volledig paginaformaat en gebruikers kunnen in- en uitzoomen of het document aanpassen aan de breedte van het scherm. Voorbeeldweergaven van documenten ontstaan snel omdat de weergavesoftware van Kodak niet hoeft te wachten tot het volledige document is verzonden en compatibel is met meer dan 300 bestandsformaten. Hierdoor kunnen gebruikers nagenoeg elk bestand bekijken dat opgeslagen is in SharePoint, zelfs als het programma dat bij het bestand behoort niet is geïnstalleerd op de computer of op het werkstation van de gebruikers.

KODAK Scan and View Software ondersteunt het scannen van documenten en aanpassen van afbeeldingen rechtstreeks vanuit SharePoint. De geïntegreerde vastlegfunctie voor documenten is een ideale adhoc oplossing voor het scannen van documenten naar SharePoint en werkt goed samen met vooraanstaande Kodak scanners van documenten zoals de KODAK SCANMATE i1120 Scanner ( http://graphics.kodak.com/docimaging/US/en/Products/Document_Scanners/Desktop/SC ANMATE_i1120_Scanner/index.htm) of de KODAK i2400 Scanner ( http://graphics.kodak.com/DocImaging/US/en/Products/Document_Scanners/Desktop/i2 400_Scanner/index.htm). De software ondersteunt ook TWAIN compatibele vastlegapparaten.

Even belangrijk is dat Scan and View Software de voorbeeld- en zoekfuncties van de Document Viewer Software uitbreidt met diverse aanvullende mogelijkheden die naadloos in SharePoint werken. De verbeterde zoekfunctie biedt gebruikers de mogelijkheid om te zoeken naar specifieke metadata van documenten en levert uiterst precieze zoekresultaten op. De software heeft ook als doel de samenwerking en workflow te verbeteren met gebruik van hulpmiddelen waarmee gebruikers aantekeningen kunnen maken in specifieke documenten, hier een stempel aan kunnen toevoegen en deze kunnen markeren. Scan and View Software vereenvoudigt de tijdrovende taak van het herformatteren van bestanden met hulpmiddelen waarmee met een enkele klik pagina's herschikt of verwijderd kunnen worden en waarmee documenten gesplitst en samengevoegd kunnen worden. Gebruikers kunnen documenten bewerken en aanpassen in een SharePoint-omgeving met hulpmiddelen zoals randverwijdering, rechtzetten van pagina's en verbetering van afbeeldingen.

KODAK Document Viewer and Scan and View Software biedt ondersteuning aan strategische zakelijke en IT prioriteiten. Documenten die gebruikt worden met de Document Viewer en Scan and View Software blijven aanwezig in de SharePoint omgeving, waardoor een consistent en constant controletraject tot stand komt voor papieren documenten. Om de belasting van de bandbreedte van het netwerk tot een minimum te beperken, functioneert de voorbeeldfunctie voor documenten volledig in een webbrowser en hoeven er op die manier geen grote bestanden te worden gedownload en blijft er voldoende systeemgeheugen over voor andere programma's en applicaties. De installatie van de software verloopt via een server, wat de IT-werkzaamheden en -onderhoud ook vereenvoudigt. De nieuwe KODAK Document Viewer en Scan and View Software zijn een aanvulling op de KODAK Capture Pro Software, dat functies aanbiedt die verder gaan dan ad hoc scannen en die het vastleggen van metadata kunnen automatiseren. Capture Pro Software werkt naadloos samen met SharePoint 2007 en 2010. Tony Barbeau, algemeen manager: "De nieuwe programma's zijn een belangrijke ontwikkeling voor het Document Imaging-bedrijfsonderdeel van Kodak en voor onze partners en onze klanten. Ze tonen onze intentie en capaciteit om specifieke verbeteringen aan te brengen in IT- en servicesystemen zoals SharePoint, waardoor organisaties meer kunnen doen met afbeeldingen en informatie om processen te verbeteren, commerciële groei te bevorderen en winsten te vergroten."

KODAK Document Viewer Software en KODAK Scan and View Software zijn begin mei 2011 beschikbaar. De beschikbaarheid zal per geografische locatie verschillen. Voor meer informatie over KODAK Document Viewer Software en KODAK Scan and View Software kunt u terecht op http://www.kodak.com/go/sharepoint.

Labels: , , , , ,

Thursday, May 05, 2011

Exclusieve Glee Musicalworkshops in Brugge, Gent en Hasselt

Voor de promotour van Glee Seizoen 1 Road to Sectionals leidde The Academy (in opdracht van 20th Century Fox) 10 Vlaamse jongeren op tot ware Glee-stars. Ze treden op in de grootste Shoppingcentra van Vlaanderen.  In navolging van dit succes en door de stijgende vraag naar musical workshops voor jongeren organiseert The Academy dit najaar nog 3 bijkomende musical workshops rond Glee. In deze workshop leren jongeren door professionele docenten op enkele nummers uit de succesreeks zingen, dansen en acteren. Verder gaat er aandacht naar onderwerpen als auditietraining, rolanalyse en tekstinterpretatie. Deze workshopreeks is ongetwijfeld een ware traktatie voor jonge musicalliefhebbers. Deelnemen aan deze onvergetelijke musicalervaring kost 69 euro en inschrijven kan via info@the-academy.be of 0498 447 774. Meer info op http://www.the-academy.be

Voorlopige data van workshops:
Gent: 11 september 2011
Brugge: 1 en 2 oktober 2011
Hasselt: 9 oktober 2011

The Academy is sinds enige tijd de referentie voor opleidingen in musical en muziektheater in Brugge en heeft zijn aanbod sinds kort ook uitbereid naar Gent, Brussel en Hasselt. Vanuit zijn unieke visie probeert het centrum steeds garant te staan voor professionele en individueel gerichte opleidingen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Jaarlijks brengt The Academy een interessant aanbod van vormingen, workshops, stages en Master Classes rond klassieke, nieuwe en interessante musicals en musicalthema’s. De komende jaren wil The Academy de kaart van musical blijven trekken en wil het centrum naast het aanbieden van een educatief aanbod via de oprichting van een experimenteel musicallabo ook kleine en experimentele musicalproducties ontwikkelen.

Glee is een muzikaal spektakel, vol positieve energie over het leven op de Amerikaanse schoolbanken. Net zoals velen onder ons, hadden ook de leerlingen van William McKinley Highschool nog nooit van een Glee-club gehoord. Enkel de idealistische leraar Will Schuester (Matthew Morrison) wil deze schoolactiviteit terug op de kaart zetten. Hij is vastberaden om van een groepje ‘underdogs’ de sterren van de school te maken. Glee is de perfecte mix van humor, realiteit en vooral heel veel leuke muziek! De liedjes zijn herkenbaar waardoor je perfect kan meezingen in je eigen woonkamer en de sterke cast houdt je gekluisterd aan je scherm. Glee kan je elke zaterdag om 19u20 bekijken op 2BE en de dvd Glee seizoen 1 : Road to Sectionals is nu beschikbaar in de winkel. En vanaf 18 mei is Seizoen 1 Deel 2 Road to Regionals beschikbaar. Facebook: http://www.facebook.com/Gleebelgie

Labels: , ,

Wednesday, May 04, 2011

Feestelijke opening van Kerkplein en Leiedam te Deinze

Op 13 mei het vernieuwde Kerkplein en de Leiedam officieel geopend. Alle Deinzenaars kunnen meevieren tijdens een groot volksfeest. Door de herinrichting is het Kerkplein weer een gezellige ontmoetingsplaats, een rustpunt op de winkelas tussen de Tolpoortstraat en de Markt. Je kan er heerlijk wandelen of even mijmeren op de grote zitbank. Met de heraanleg van het Kerkplein en de Leiedam is het eerste grote project van de stadskernvernieuwing Deinze2020 een feit. Door de herinrichting is het Kerkplein een plaats waar het aangenaam is om te wandelen en te vertoeven. De Onze-Lieve-Vrouwkerk komt weer prominenter in beeld. De vernieuwde kade maakt Deinze ook aantrekkelijker voor pleziervaart. Boottoeristen kunnen nu aanmeren in het centrum van de stad.

Om 20 uur meert het historische schip De Gentse Barge, vergezeld door boten van de Deinse Yachtclub en de Deinse Kajakclub, aan de nieuwe kade aan. Stadsbeiaardier Charles Dairay heet hen muzikaal welkom. Daarna volgt het officiële gedeelte met toespraken door schepen Bart Van Thuyne, burgemeester Jacques De Ruyck en Vlaamse minister Freya Van den Bossche. Het houtenblazersensemble van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, zorgt met Engelse muziek voor blazersoctet voor de muzikale intermezzo’s. Na de toespraken en officiële opening stappen de genodigden de nieuwe kade, Leiedam en Emiel Clausplein af.

Na de officiële opening kunnen de Deinzenaars tot 22 uur genieten van een gratis drankje. Er zijn twee drankstands: aan café Kimana (Leiedam) en op het Sint-Poppoplein. Het salonorkest o.l.v. Harry Blommaert brengt intussen gezellige achtergrondmuziek; leerlingen van de stedelijke Academie voor Schone Kunsten zorgen voor de nodige animatie. Om 21.45 uur wordt de nieuwe sfeerverlichting aangestoken aan de Kerk, de Tolpoortbrug, het Sint-Poppoplein en het Emiel Clausplein. Vanaf 22 uur verhuist het feest naar de Markt, waar De Romeo’s optreden. Deze Vlaamse band, bestaande uit Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi, brengen een mix van covers en eigen materiaal.

Het vernieuwde kerkplein krijgt bij deze gelegenheid een nieuwe naam: Sint-Poppoplein. Poppo van Deinze werd in 978 geboren als zoon van de edelen Titzekin en Adelvina van Deinze, de oudst gekende Deinzenaars. Hij wordt ridder en trekt in 1000 als één van de eersten uit deze streken naar het heilig land. In 1005 keert hij terug en hij verlooft zich met ene Aleydis. Maar de nacht voor zijn huwelijk krijgt hij een visioen. Hij besluit Aleydis voor het altaar te laten staan, zegt zijn ridderbestaan vaarwel en gaat in het klooster van de Benedictijnen in Reims. Hij schopt het uiteindelijk tot abt van de grote dubbelabdij van Stavelot-Malmédy en wordt een grote hervormer van de Benedictijnerabdijen in onze streken en Noord-Frankrijk. Zijn relieken liggen niet alleen in Stavelot, maar ook een deel in Deinze.

De pleinen werden heraangelegd in Kandla Grey, een soort zandsteen. Voor de rijweg is uitgewassen beton gebruikt, esthetisch en veilig. De zitbanken worden uitgevoerd in Merbau, een duurzame houtsoort met variabele kleur. De fietsrekken bestaan uit elegante, ellipsvormige buizen. In het groenperk achter de kerk komen bodembedekkende struiken die winterhard zijn en weinig onderhoud vragen. Daar komt er ook een Chinese moerascipres, een snelgroeiende, bladverliezende conifeer. Rond het kerkplein komen Amberbomen, loofbomen die goed gedijen op en rond pleinen. De Leiedam wordt voorzien van Fraxinus Angustifolia Raywood, een es die goed geschikt is voor brede straten en lanen. Langs de Leieboord staan lantaarns. Ze verlichten zowel het plein als de lagergelegen kade. Kleinere grondarmaturen accentueren de centrale punten aan Kerkplein en Leiedam. De kerk krijgt een accent als monument door wandverlichting. Ook de Leiebrug, het Saveryspand en het monument ‘De Puinruimer’ krijgen een gelijkaardige, energiezuinige belichting. De beplantingswerken worden uitgevoerd door de groendienst van de Technische Uitvoeringsdienst Stad Deinze.

Het project wordt voornamelijk gefinancierd door de stad Deinze. Voor een deel van het project kan de stad Deinze rekenen op subsidies van de Europese Unie in het kader van het Interreg IV programma France-Wallonie-Vlaanderen voor het project Leiestreek, van bron tot monding. De Vlaamse overheid heeft in december 2010 een subsidie van 2.558.000 euro toegekend aan de stad Deinze voor het stadsvernieuwingsproject ‘Stedelijk wonen aan de Leie’.
Link: http://www.deinze.be/

Labels: , , ,