Nieuws in de marge

Thursday, May 12, 2011

Kodak breidt Capture Software Suite uit

Kodak introduceert twee nieuwe softwareproducten die het mogelijk maken om efficiënter te werken in Microsoft(R) SharePoint omgevingen. Die meehelpen om documenten te delen, bekijken, bewerken en doorzoeken. Daarnaast worden de voordelen van SharePoint uitgebreid en zijn gescande papieren documenten nu ook toe te voegen. Met KODAK Document Viewer Software en KODAK Scan and View Software kunnen bedrijven gescande papieren documenten gebruiken om specifieke workflows in gang te zetten, bestaande processen te versnellen en bedrijfsoperaties te verrijken. Met de online softwareprogramma's is het eenvoudig om documenten te vinden, redigeren, vergelijken, scannen en er aantekeningen in te maken vanuit een SharePoint-omgeving. Bedrijven kunnen hun workflows voor documenten nu beter beheren, zoals factuurverwerking, contractbeheer of het inwerken van nieuwe werknemers. "SharePoint is duidelijk aan een opmars bezig. Op dit moment is het naar schatting 100.000 keer op servers geïnstalleerd en zijn er 200 miljoen Client Access licenties. Toch zijn veel bedrijven nog steeds op zoek naar organisatorische structuur- en beheertools die nodig zijn om dit krachtige systeem volledig te benutten", aldus Tim Mortenson, wereldwijd zakelijk directeur van Software en Document Imaging en van de Business Solutions and Services Group van Kodak. "Met de nieuwe software van Kodak kunnen gebruikers op een simpele manier documenten en metadata die zijn geupload naar SharePoint vanuit een willekeurige bron, waaronder papieren documenten, bestanden en dossiers, vinden, bekijken en bewerken".

KODAK Document Viewer Software voegt een inline voorbeeldweergavefunctie voor documenten toe die direct vanuit SharePoint kan worden gebruikt. Met de visuele zoekfunctie kunnen volledige voorbeeldweergaven van documenten binnen de zoekresultaten op SharePoint worden bekeken. Document Viewer Software kan voorbeelden van documenten weergeven als miniatuurafbeeldingen of in een volledig paginaformaat en gebruikers kunnen in- en uitzoomen of het document aanpassen aan de breedte van het scherm. Voorbeeldweergaven van documenten ontstaan snel omdat de weergavesoftware van Kodak niet hoeft te wachten tot het volledige document is verzonden en compatibel is met meer dan 300 bestandsformaten. Hierdoor kunnen gebruikers nagenoeg elk bestand bekijken dat opgeslagen is in SharePoint, zelfs als het programma dat bij het bestand behoort niet is geïnstalleerd op de computer of op het werkstation van de gebruikers.

KODAK Scan and View Software ondersteunt het scannen van documenten en aanpassen van afbeeldingen rechtstreeks vanuit SharePoint. De geïntegreerde vastlegfunctie voor documenten is een ideale adhoc oplossing voor het scannen van documenten naar SharePoint en werkt goed samen met vooraanstaande Kodak scanners van documenten zoals de KODAK SCANMATE i1120 Scanner ( http://graphics.kodak.com/docimaging/US/en/Products/Document_Scanners/Desktop/SC ANMATE_i1120_Scanner/index.htm) of de KODAK i2400 Scanner ( http://graphics.kodak.com/DocImaging/US/en/Products/Document_Scanners/Desktop/i2 400_Scanner/index.htm). De software ondersteunt ook TWAIN compatibele vastlegapparaten.

Even belangrijk is dat Scan and View Software de voorbeeld- en zoekfuncties van de Document Viewer Software uitbreidt met diverse aanvullende mogelijkheden die naadloos in SharePoint werken. De verbeterde zoekfunctie biedt gebruikers de mogelijkheid om te zoeken naar specifieke metadata van documenten en levert uiterst precieze zoekresultaten op. De software heeft ook als doel de samenwerking en workflow te verbeteren met gebruik van hulpmiddelen waarmee gebruikers aantekeningen kunnen maken in specifieke documenten, hier een stempel aan kunnen toevoegen en deze kunnen markeren. Scan and View Software vereenvoudigt de tijdrovende taak van het herformatteren van bestanden met hulpmiddelen waarmee met een enkele klik pagina's herschikt of verwijderd kunnen worden en waarmee documenten gesplitst en samengevoegd kunnen worden. Gebruikers kunnen documenten bewerken en aanpassen in een SharePoint-omgeving met hulpmiddelen zoals randverwijdering, rechtzetten van pagina's en verbetering van afbeeldingen.

KODAK Document Viewer and Scan and View Software biedt ondersteuning aan strategische zakelijke en IT prioriteiten. Documenten die gebruikt worden met de Document Viewer en Scan and View Software blijven aanwezig in de SharePoint omgeving, waardoor een consistent en constant controletraject tot stand komt voor papieren documenten. Om de belasting van de bandbreedte van het netwerk tot een minimum te beperken, functioneert de voorbeeldfunctie voor documenten volledig in een webbrowser en hoeven er op die manier geen grote bestanden te worden gedownload en blijft er voldoende systeemgeheugen over voor andere programma's en applicaties. De installatie van de software verloopt via een server, wat de IT-werkzaamheden en -onderhoud ook vereenvoudigt. De nieuwe KODAK Document Viewer en Scan and View Software zijn een aanvulling op de KODAK Capture Pro Software, dat functies aanbiedt die verder gaan dan ad hoc scannen en die het vastleggen van metadata kunnen automatiseren. Capture Pro Software werkt naadloos samen met SharePoint 2007 en 2010. Tony Barbeau, algemeen manager: "De nieuwe programma's zijn een belangrijke ontwikkeling voor het Document Imaging-bedrijfsonderdeel van Kodak en voor onze partners en onze klanten. Ze tonen onze intentie en capaciteit om specifieke verbeteringen aan te brengen in IT- en servicesystemen zoals SharePoint, waardoor organisaties meer kunnen doen met afbeeldingen en informatie om processen te verbeteren, commerciële groei te bevorderen en winsten te vergroten."

KODAK Document Viewer Software en KODAK Scan and View Software zijn begin mei 2011 beschikbaar. De beschikbaarheid zal per geografische locatie verschillen. Voor meer informatie over KODAK Document Viewer Software en KODAK Scan and View Software kunt u terecht op http://www.kodak.com/go/sharepoint.

Labels: , , , , ,