Nieuws in de marge

Tuesday, March 29, 2011

Online autoverkoop goed voor 3 miljoen euro

Online kopen van vliegreizen of muziek is stilaan ingeburgerd. Het online kopen van een auto leek een stap te ver. Toch vinden steeds meer consumenten de weg. Bij Cardoen heb je de mogelijkheid om online een auto te reserveren. Zo wordt een auto 1 week geblokkeerd en heb je rustig de tijd om de verkoop definitief af te sluiten. Wat in 2010 een matig succes kende is sinds begin 2011 echt populair geworden. In 2011 zal Cardoen zo’n 200 auto’s online verkopen, goed voor een omzet van 3.000.000 euro.

Cardoen heeft zo’n 1000 auto’s in voorraad, verdeeld over 7 autosupermarkten. De hele voorraad staat online. Maar die voorraad wijzigt dagelijks. Wie online een auto gevonden had en zich naar een autosupermarkt begaf had regelmatig pech dat de auto reeds verkocht was. Daarom werd de mogelijkheid gecreëerd om een auto te reserveren. De surfer kan mits het betalen van 100 euro een auto reserveren voor één week. Tijdens die week kan hij rustig naar de autosupermarkt van zijn keuze gaan om de auto te bekijken, een proefrit te maken, info te verzamelen, over de overname en financiering te praten enz. Wenst hij de auto aan te kopen, dan wordt die 100 euro het voorschot. Wenst hij de auto toch niet te kopen, geen probleem, de 100 euro wordt gewoon terugbetaald.

Dit systeem was aanvankelijk bedoeld om de klanten een service te geven. Maar steeds meer klanten gebruiken dit systeem nu gewoon om online een auto te kopen. Zelfs uit het buitenland worden nu op die manier auto’s gekocht. Naar omzet toe is www.cardoen.be daardoor één van de grootste online shops van België geworden met een jaaromzet van 3.000.000 euro.

Labels: ,