Nieuws in de marge

Monday, April 11, 2011

Kruishoutem viert Gulden Eifeesten op gepaste wijze

Tijdens het komende Paasweekend organiseert het Kruishoutemse Gulden Eicomite traditiegetrouw de Gulden Eifeesten. En het gezien het druk gevulde programma belooft alvast een bruisend weekend te worden. In de aanloop naar de Paasfeesten nodigt het Gulden Eicomité iedereen uit op het Gulden eetfestijn. Dit gaat door op zondagmiddag 17 april in het cultuurcentrum De Mastbloem. De aanwezigen worden verwend met een warme vlees– of visschotel (14 euro) en gratis dessert. Ook de kleinsten kunnen smullen van de lekkere balletjes in tomatensaus. (8 euro).

De jeugd geeft het startschot met een spetterende Paasfuif op vrijdagavond 22 april. Vanaf 21u00 zorgen de DJ’s Bjorn Verhoeven, DJ Wout en Sven Ornelis voor de nodige ambiance met een spetterende lichtshow. Tussen 21u30 en 22u30 is het Happy hour! Proef de lekkere cocktails in de cocktailbar, geniet van de vele soorten jenever van Filliers of breng een bezoek aan de Champagnebar in de VIP tent!

Op paaszaterdag kiezen we de 36ste Eierboer tijdens een prachtige showavond met optreden van Swoop - Muzikale omlijsting door Filip Piens. De verkiezing van Eierboer is een avond waar humor, spontaniteit en show centraal staan. De kandidaten strijden voor het lint van Eierboer 2011. Deze showavond is allerminst een misterverkiezing. De ludieke opdrachten en een humoristische persoonlijke act zullen ongetwijfeld ambiance in de feesttent brengen. Tijdens de verkiezingsshow zal Filip Piens het publiek muzikaal entertainen en ongetwijfeld een sfeervolle ambiance in de feesttent brengen. Als gastoptreden ging de keuze dit jaar uit naar Swoop. Zanger Filip D’haeze zal samen met zijn 4 Swoopgirls zorgen voor vuurwerk op het podium. Na het gastoptreden van Swoop naderen we de apotheose met de bekendmaking van de nieuwe Eierboer 2011. De presentatie is in handen van Katleen Evenepoel en Jozef Verzele.

Op Paaszondag gaan we op zoek naar Eierprins en prinses, gevolgd door de mini eierworp voor kinderen. Tijdens de mini eierworp leren de kleintjes vanaf de eerste kleuterklas tot het zesde leerjaar hoe ze later het "Gulden Ei" kunnen vangen! Per leeftijdscategorie worden de eitjes gedropt vanuit de kraan, wie een eitje vangt mag zijn prijs gaan afhalen in de tent, voor ieder kind is er een prijs voorzien! De prijzen worden geschonken door de verdeler van verantwoord didactisch speelgoed "Marsival".

En op zondagavond is het zo ver. Voor de 49ste keer gaat Het Gulden Ei op zoek naar een nieuwe Eikoningin. Tijdens een klassevolle en wervelende showavond strijden dertien kandidates voor het kroontje van Eikoningin 2011. Met een bruisende choreografie, een défilé en een persoonlijke act zullen de kandidates zowel het publiek als de jury proberen te overtuigen waarom zij het verdienen om Eikoningin 2011 te worden. Voor de 5 superfinalisten hun laatste proeven doen, zal Sergio de tent op zijn kop zetten met zijn prachtige show: Sergio zingt André Hazes. De avond bereikt zijn hoogtepunt wanneer de jury de nieuwe Eikoningin en haar 2 eredames bekendmaakt. Er zijn bovendien nog speciale prijzen weggelegd voor Miss Sympathie en de winnares van de publieksprijs. De presentatie van de verkiezingsavond is in handen van Katleen Evenepoel en Jozef Verzele.

Paasmaandag is een feestdag voor Kruishoutem. Paasmaandag wordt dit jaar anders en start met een gratis uitgebreid ontbijt voor 300 personen om 9.30 uur in CC De Mastbloem, gevolgd door een aperitiefconcert door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Kruishoutem. Die namiddag wordt het centrum van Kruishoutem gevuld door verschillende folkloregroepen en internationaal gerenommeerde showkorpsen. In de feesttent kunnen de bezoekers genieten van een ware vedettenparade met onder andere Paul Severs, Laura en Willy Sommers. Traditioneel krijgen we de Gulden Eierworp vanuit de kerktoren op de Markt omstreeks 18 uur . De Paasklok daalt neer uit de kerktoren en dropt 800 kleurrijke eitjes met mooie prijzen over de menigte. Een heus spektakel, enig en uniek in Belgie. In de vooravond zorgen Tatyana Storm en Stan Van Samang voor een prachtig optreden in de feesttent. We sluiten Paasmaandag met een grandioos vuurspektakel en reuze vuurwerk.

Op dinsdag 26 april worden de paasfeesten afgesloten met een waar volksfeest. Vanaf 14 uur genieten de aanwezigen, samen met de kersverse Eikoningin, Eierboer en eredames, van de heerlijke koffie en gebak. Daarna kan er naar hartelust gedanst worden tijdens de spetterende optredens van Filip Piens en Nicole & Hugo. Muzikale omlijsting door Filip Pien. Ambiance verzekerd!

Link: www.guldeneifeesten.be en www.eikoningin.be

Labels: , , , , , , ,