Nieuws in de marge

Thursday, June 23, 2011

STUDIEDAG OVER HET WIJZIGENDE PROFIEL VAN DE MUZIEKLERAAR

Wat worden de uitdagingen voor de leraar muziek van de toekomst? Een begeesterend musicus van topniveau of een ervaren muziekpedagoog die goochelt met ICT en nieuwe media? Een vakspecialist of een aanstoker van sociaal artistieke projecten? Een na te volgen meester of een gedreven coach die niet vies is van werkplekleren en afstandsonderwijs?

De recentste jaren is het profiel van de muziekleraar grondig gewijzigd, enerzijds door technologische veranderingen, anderzijds door veranderingen in het onderwijslandschap. Op maandag 27 juni organiseert HoGent Conservatorium een studiedag over het wijzigende profiel van muziekleraren. Er zal worden gesproken over nieuwe mogelijkheden op vlak van ICT, er wordt dieper ingegaan op wijzigende vakspecifieke leermiddelen en over het informeel leren in de muziek. Ten slotte wordt dit alles in het licht geplaatst van de hervormingen van het deeltijds kunstonderwijs muziek en hoe de lerarenopleiding muziek op die wijzigende trends kan inspelen.

De sprekers zijn Ann Olaerts, Rineke Smilde, Dirk Lievens, Maarten Weyler, Wim Konink, Marc Matthys, Luc Ponet, Guido Six, Thomas Bonte, Lode Mertens, Marc Van den Borre, Hans Roels en Philip De Roeck, moderator Marc Spoelders.


Info en inschrijven: http://cons.hogent.be/nl/outofthebox

Labels: ,