Nieuws in de marge

Thursday, June 09, 2011

Opnieuw een dag vol artistiek genot in Knokke-Heist

Op 2 juli is het weer zover: 31 galeries in Knokke-Heist organiseren voor de 2e maal een vernissage op dezelfde dag. Ook deze zomer ademt Knokke-Heist kunst uit. Naar aanleiding van een eerste succesvolle art@Knokke-Heist, vindt op 2 juli de tweede editie plaats. Voor deze editie slaan 31 kunstgaleries de handen in elkaar. De gemeenschappelijke vernissage wordt stilaan een begrip bij kunstliefhebbers en kunstkopers. Grote namen voor deze art@Knokke-Heist zijn o.a. Andy Warhol, Amaury Dubois, Natalie Biryunchenko en Volker kühn. Aan u om nog meer talent te komen ontdekken.

Met maar liefst 63 kunstgaleries op 2 km² kunnen we Knokke-Heist als een heuse kunststad betitelen. De grote interesse voor kunst in Knokke-Heist wakkerde bij de gemeente en kunstgaleries nieuwe ideeën aan. In grondig overleg met elkaar lanceerden ze in maart voor de eerste keer het nieuwe initiatief art@Knokke-Heist. De formule is eenvoudig: verschillende galeries stemmen hun agenda 3 keer per jaar op elkaar af voor een vernissage. Dit op elke eerste zaterdag van de zomervakantie, de herfstvakantie en de paasvakantie, respectievelijk 2 juli en 29 oktober 2011 en 31 maart 2012. Op die manier kunnen kunstliefhebbers die dag een mooie selectie maken uit de galeries en/of kunstenaars die hun interesse wegdragen.

De deelnemende galeries nodigen hun gasten uit en voeren hun eigen publiciteit rond dit gebeuren. Knokke-Heist plaatst een artikel in haar lifestyle KH Magazine, editie juli-aug-sept 2011. Dit magazine wordt zowel binnen als buiten de gemeente verdeeld. KH magazine vermeldt in elke uitgave de deelnemende galeries en geeft ook de agenda van de volgende edities van art@Knokke-Heist mee. Daarnaast worden nog andere communicatiekanalen gebruikt zoals de speciaal ontworpen website www.artknokke-heist.be en brochure “art@Knokke-Heist”. U kunt deze brochure downloaden via www.artknokke-heist.be  of via www.knokke-heist.info/publicaties.
Deze brochure is ook verkrijgbaar bij de dienst toerisme van Knokke-Heist en bij de deelnemende galeries.

Labels: