Nieuws in de marge

Friday, February 13, 2009

DBO Atrio neemt nieuwe kantoren in gebruik

Afgelopen donderdag nam accountantkantoor DBO Atrio haar nieuwe kantoren in Merelbeke in gebruik. Met meer dan 40 medewerkers barstte het oude kantoor zowat uit zijn voegen. Op initiatief van de eigenaar Immo Desimpel, D&V Partners en Gipsen werd het nieuwe gebouw ingericht. Het kantoor is zo ingericht dat het plaats biedt aan 60 medewerkers. Het gelijkvloers bevat niet alleen de receptie, maar biedt de medewerkers de gelegenheid om discreet gesprekken te voeren en te vergaderen. Toch merkwaardig dat ondanks de financiële en economische crisis een bedrijf fors uitbreidt. Veerle Catry: “Onze Gentse vestiging heeft in de loop der jaren een uitstekende reputatie opgebouwd. En vergeet niet dat bij de oprichting van de Gentse vestiging in 1993 het eveneens economisch barre tijden waren. Toch was het Drongense MP Center reeds in 1999 te klein en dienden we te verhuizen naar het Axxes Business Park te Merelbeke”.

CEO Patrik Van Cauter blikt tevreden terug op de groei van 14% voor het afgelopen boekjaar. De prognoses voor het huidige boekjaar voorziet een voorzichtige groei van 10%. Bijzondere aandacht wordt gelegd op de benadering van internationaal opererende cliënten. Een apart team focust zich samen met de andere teams binnen het BDO Internationaal netwerk op het binnenhalen van internationale opdrachten. De accountancy afdeling noteert een groei van 18%. Een aantal nieuwe grote outsourcing opdrachten hebben bijgedragen tot deze belangrijke groei. De groei van de advisory afdeling kent met 8% een rustiger patroon, maar is zeer bevredigend. De afdeling fiscale & juridische adviezen groeit met 18% en is voornamelijk te danken aan de toenemende internationale adviezen. Consultancy bij lokale overheden daalde met 13% maar vertoont opnieuw een stijgende trend. Voor advies aan de openbare sector en aan de non profit blijft BDO Atrio overigens marktleider.

Zowel middelgrote als beursgenoteerde bedrijven en openbare diensten doen een beroep op de expertise van BDO Atrio: accountancy, audit, fiscaal & juridisch advies. Maar ook voor de lokale accountant is BDO Atrio een veilige en bevoorrechte partner door zijn internationale knowhow. De naam DBO Atrio is tot op heden niet zo gekend, toch niet bij buitenstaanders. Partick Van Cauter: “Dat klopt, maar dat verandert. DBO Atrio is wereldwijd het vijfde grootste accountantskantoor met 44.000 medewerkers, verspreid over 110 landen”. DBO Atrio zijn naam kenbaar maken aan een breder publiek, daarom mikt de nieuwe vestiging mikt op de aangekondigde doortrekking van de R4 rond Gent. De strategische locatie tussen de Ring rond Gent en de E40 zal ongetwijfeld zorgen voor een sterkere visibiliteit.

DBO Atrio werkt volgens een aantal strikte principes. Patrick Van Cauter: “Integriteit is het credo van onze medewerkers, dit echter zonder dat het de klant een onprettig gevoel geeft. Bereikbaarheid is belangrijk, niet alleen door de spreiding van onze 9 kantoren langs gemakkelijk bereikbare invalswegen, maar ook via de moderne communicatiemiddelen. Flexibiliteit is een andere grote troef: onze medewerkers denken mee met de klant en verstrekken adviezen en oplossingen op maat. Maar degelijkheid betekent ook snelheid: direct op de bal spelen is het motto van onze medewerkers”.

Info:www.bdo.be en www.bdointernational.com.

Labels: , ,