Nieuws in de marge

Tuesday, January 13, 2009

Borrelnootjes met Tille Van Gastel (fluit) en Frederik Martens (piano)

Reeds voor de zesde maal organiseren de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Deinze en de Stedelijke Cultuurdienst een reeks aperitiefconcerten onder de naam “Borrel-nootjes”. Het concept blijft hetzelfde: een concert op zondagvoormiddag, telkens om 10.30 uur, achteraf een lekker drankje, en dit allemaal gratis! Op 25 januari wordt het publiek verwend met muziek van het duo Tille Van Gastel (fluit) en Frederik Martens (piano). Het concert vindt plaats in zaal Post van de muziekacademie van Deinze, te bereiken via de speelplaats aan de ingang Kalkhofstraat. Zij spelen muziek van Fauré, Ravel, e.a. Het aperitiefje na het concert wordt u aangeboden door het Stadsbestuur van Deinze.


Tille Van Gastel
De 19-jarige Tille Van Gastel uit Gent (°16/12/1988) begon op haar achtste dwarsfluit te studeren, eerst in Ledeberg, later aan de academie van Deinze. In 2006 vatte ze haar studies fluit aan in het Conservatorium van Brussel. Ze musiceert bij diverse orkesten, won reeds verschillende prijzen en geeft momenteel les. Onlangs was ze soliste bij het Collegium Instrumentale Brugense waar ze het concerto in D van W.A. Mozart bracht.

Frederik Martens
Frederik begon zijn muziekstudies op zesjarige leeftijd in de muziekacademie van Drongen. Op vijftienjarige leeftijd zette hij zijn studies verder in het Lemmensinstituut, waar de meestergraad piano behaalde. Momenteel studeert hij aan het conservatorium van Maastricht en verzorgt hij de pianobegeleiding in de academies van Wetteren en Eeklo. Samen met het Brussels Youth Orchestra en het orkest Nuova Sinfonia Gandavense was hij solist in concerti van Mozart en Rachmaninov.

Volgende Borrel-nootjes (zesde seizoen):
Zondag 15 februari in Ontmoetingscentrum Olsene (Zulte): Yves Bostijn en Sax Obsession with Rhythm Section
Zondag 22 maart in zaal Rekkelinge: Geert Amant en muzikanten
De concerten beginnen om 10.30 uur

Informatie: Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, Kalkhofstraat 25, 9800 Deinze, tel. 09/381.96.40, muziekacademie@deinze.be
Cultuurdienst Deinze, Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze, tel. 09/381.95.10, cultuur@deinze.be

Labels: , ,