Nieuws in de marge

Monday, November 03, 2008

Muziek voor en door Gentenaren: uwged8

Dinsdag 4 november schiet een nieuw project van Gentblogt uit de startblokken, genaamd uwged8. ‘Uwgedacht’ is een top 8 van de beste Gentse muziek van het moment, gekozen door de lezers van Gentblogt. Gentblogt is een online tijdschrift in de vorm van een weblog, waarop een redactie van vrijwilligers al wat boeiend is in Gent bespreekt. Gentblogt is ook een bloeiende community, met een grote groep lezers die regelmatig reageert op artikels en met elkaar in discussie gaat. Velen van hen zijn ook 'Vrienden van Gentblogt' en geven Gentblogt zo de enige financiële steun die het ontvangt.

Om mee te stemmen surf je naar uwged8.gentblogt.be om je top drie met je favoriete Gentse muziek in te vullen. De 8 toppers vormen dan elke dinsdag uwged8. Deze lijst zal niet enkel te lezen zijn op Gentblogt, maar zal daar ook integraal te beluisteren zijn. Gentblogt hoopt dat zijn lezers zo wat meer Gentse muziek leren kennen. Elke groep waarvan minstens één groepslid in Gent woont of studeert komt in aanmerking om in uwged8 te staan. Een album uit hebben is van geen belang, het muziekgenre al evenmin. Gentblogt wil vooral jonge muzikanten een kans geven om hun kunnen aan een breder publiek te tonen. Gent heeft een grote muziekscene met veel kwaliteit. Kwaliteit die nu nog meer in de belangstelling komt.

Dinsdag 4 november komt de eerste uwged8 online. Om goed van start te gaan wordt de lijst, voor deze ene keer, samengesteld door de redactie, medewerkers en vrienden van Gentblogt. Vanaf dinsdag zal uwged8.gentblogt.be de vaste stek worden om mee te zijn met de hipste en beste muziek die Gent te bieden heeft. En om zelf te stemmen voor je favorieten uiteraard.
Link: Gentblogt: www.gentblogt.be uwged8: uwged8.gentblogt.be
Vrienden van Gentblogt: http://www.gentblogt.be/vrienden

Labels: ,