Nieuws in de marge

Tuesday, November 04, 2008

Computergames bevorderen gezondheid op diabetesbeurs

De Arteveldehogeschool organiseert op zaterdag 15 november de tiende diabetesbeurs in Gent. Wereldwijd lijden minstens 171 miljoen mensen aan diabetes, vooral in de welvarende landen. 14 november is Werelddiabetesdag. Iedereen is die dag welkom op de diabetesbeurs in Gent. Geïnteresseerden kunnen onder begeleiding van de Artevelde sportdienst een fitnesstest afleggen. Ook de Diabetes Preventietour van Partena en de bijhorende Beweegmobiel houden halt op de diabetesbeurs. Voor kinderen is er animatie rond gezondheid, voeding en beweging.

In de E-FIT Gamezone kunnen jong en oud het tegen elkaar opnemen in interactieve computer-beweeg-games. De E-FIT Gamezone van de diabetesbeurs wordt opgebouwd rond de populaire Wii-console van computerproducent Nintendo. Dankzij Wii-technologie kan gamen nu ook gezond en sportief. Spelers gebruiken hun hele lichaam tijdens een spelletje digitale tennis, box, voetbal of fitness. Bezoekers van de diabetesbeurs kunnen behalve sportief gamen ook hun risico op diabetes laten bepalen. Diabeteseducatoren, studenten verpleegkunde, podologie, ergotherapie en revalidatiewetenschappen en kinesitherapie zorgen voor concrete informatie rond preventie en behandeling van diabetes, gezonde voeding, biomechanische voetscreening en beweging. Ervaringsdeskundigen getuigen over het leven met en de strijd tegen diabetes.

De diabetesbeurs wordt georganiseerd in samenwerking met tal van partners en is gekoppeld aan het jaarlijkse diabetessymposium van de Arteveldehogeschool. Dit jaar vindt het diabetessymposium plaats op 14 en 15 november 2008 in Gent. Centrale thema’s zijn de nieuwe behandelingsmethoden van diabetes type 2 en de ‘shared care’-benadering waarbinnen eerste- en tweede-lijnszorg optimaal op elkaar worden afgestemd. Het diabetessymposium richt zich naar professionelen in gezondheidszorg en welzijnswerk.

Praktisch: zaterdag 15 november 2008, van 10 tot 17 uur in de Artveldehogeschool, Brusselsepoortsstraat 93, Gent - Gratis toegang.
Diabetessymposium: www.diabetessymposium.be

Werelddiabetesdag: www.worlddiabetesday.org

Labels: ,