Nieuws in de marge

Friday, January 28, 2011

Definitieve line up back to the 90’s bekend gemaakt


Voor de derde maal op rij doet dé 90’s-party MNM BACK TO THE 90’S het Antwerpse Sportpaleis aan. Na CULTURE BEAT, PARADISIO en BONZAI ALL STARS wordt de affiche nu vervolledigd met een aantal bijkomende nationale en internationale 90’s-kleppers. PARADISIO: één van de succesvolste Belgische 90’s-groepen ever. Het nummer ‘Bailando’ werd een wereldhit met maar liefst 1 miljoen exemplaren en zelfs in Zweden verpulverden de drie meiden met hun opvallende kleurenpruiken, de records van ABBA. En ook de opvolgers ‘Bandolero’ en 'Vamos a la Discoteca' haalden een verkoop van om en bij de 700.000 verkochte singles. CULTURE BEAT: deze Duitsers tekenden voor één van de grootste hits uit de jaren ’90.‘Mr. Vain’ is nog steeds één van de knallers op fuiven en parties overal ter wereld. Culture Beat was een fenomeen en scoorden aan de lopende band met nummers als ‘Got To Get It’, ‘Inside Out’ en ‘Anything’. Allemaal nummers die hoog zullen prijken in de jaarlijkse Top 99 van MNM. Eén van de absolute hoogtepunten van de avond wordt ongetwijfeld “BONZAÏ ALL STARS”. Bonzaï Records is het legendarische label dat in de jaren ’90 die ene house klassieker na de andere voortbracht en daarmee de wereld domineerde, en vandaag weer helemaal terug is dankzij hun “Thunderball” track in de fantastische Hebbescampagne. Een adembenemende live act van “BONZAI ALL STARS” zal jullie doen springen als nooit ervoor en sleurt het Sportpaleis langs al deze klassiekers dat het legendarische miniatuurboompje de voorbije 19 jaar heeft voortgebracht. U bent verwittigd !

De line-up wordt nu volledig gemaakt met volgende acts: host van de avond wordt niemand minder dan DJ WOUT. Exact één jaar na de Sylverconcerten in de Lotto Arena, is Wout opnieuw te gast in de grootste tempel van het land en maakt hij de verdiende sprong naar het grotere Sportpaleis. De frontman van Sylver en beste vriend van Regi, weet beter dan wie ook wat hot was in de 90’s. Als resident van o.a. Carat, Illusion, …kent hij de beste 90’s-platen uit zijn hoofd. En in dat hoofd zitten nog heel wat andere wilde plannen om op 26 maart het Sportpaleis te laten ontploffen. DJ Wout brengt bovendien enkele verrassende guest-DJ’s mee naar Antwerpen ! Komaan iedereen handjes in de lucht !

Als Jamaïcaanse rapper verwierf Ice MC wereldfaam met nummers als ‘It’s A Rainy Day’, ‘Think About The Way’, ‘Take Away The Colour’ en ‘Give Me The Light’. Het nummer ‘Think About The Way’ werd zelfs gebruikt als één van tracks in de filmklassieker ‘Trainspotting’. Met zijn typische Eurodance-sound, gekruid met Jamaïcaanse reggae en catchy refreinen, verkocht Ice MC meer dan 3 miljoen platen over heel de wereld.

CAPTAIN JACK is alom bekend van de militair klinkende megahits ‘Captain Jack’, ‘Drill instructor’ en ‘Soldier Soldier’. Captain Jack heeft wereldwijd meer dan 7 miljoen singles en albums verkocht, wat hen tot één van de best scorende dance-acts aller tijden maakt. Recent werd de muziek van Captain Jack opgevist in een Amerikaanse reclamespot, hetgeen opnieuw een hype rond de groep teweeg bracht en daardoor het opnieuw meer dan 100.000 keer gedownload werd.

NUNCA feat PAT KRIMSON: Eén van de vele succesvolle projecten van Pat Krimson in de jaren ’90. Naast 2 Fabiola, Leopold 3 en zijn Atmoz, scoorde hij ook met harder werk zoals ‘House Of Doom’, ‘Movin’ Train’, ‘Voodoo’ en ‘Paranoid In Moscow’. Pat Krimson staat met Nunca garant voor spektakel en show !

De presentatie van de show is in handen van PETER VAN DE VEIRE. Maar wie Peter kent, weet dat hij een ganse avond voor onbevangen entertainment zal zorgen en wel enkele verrassingen uit zijn mouw zal schudden…

Tickets voor MNM BACK TO THE 90’s Let’s go party kosten
33 €. Te bestellen via
www.teleticketservice.com  of telefonisch via 070/345.345 (vanuit Nederland: 0900-45.000.45) of in de filialen van Free Record Shop. Groepen vanaf 20 personen ontvangen een reductie van 2€ / ticket.

Bovendien zijn er speciale VIP arrangementen op maat, om er samen met bekend Vlaanderen, MNM en VT4 een onvergetelijke nacht van te maken. Het volledige aanbod vindt men op de website www.the90s.be  en reservaties van de VIP arrangementen zijn uitsluitend via het mailadres vip90s@starevents.be of via het invulformulier op de website www.the90s.be te bestellen.

Labels:

Thursday, January 27, 2011

Entertainment- en comedycruises in de lift

Na het succes van de riviercruises met Nicole en Hugo, het showbizzpaar dat vorig jaar zijn 40 jaar samenzijn vierde, wordt het cruiseaanbod dit jaar opnieuw uitgebreid.  In 2011 worden er niet alleen 3-daagse Rijncruises georganiseerd maar ook 6-daagse cruisevaarten op de Donau.  Naast Nicole en Hugo zullen Conny Neefs en Hugo Symons hun opwachting maken met een ode aan Louis Neefs. Volledig nieuw in het aanbod zijn de Caals Comedy Cruises. Naast de entertainmentcruises, in samenwerking met Reizen Lauwers, is er nog een belangrijke nieuwigheid: de all-inclusive cruise-ervaringen op de Rijn en Donau aan boord van de MS Switzerland en MS Rousse Prestige. In de prijs is niet alleen het vol pension inbegrepen maar ook alle frisdranken, bieren en wijnen, in zowel het restaurant als de bar.

De nieuwe riviercruisebrochure van 48 pagina’s telt een pak meer bestemmingen en vaartuigen, gaande van drie- tot vijfsterren cruiseschepen. RiverCruises richtte zich tot voor kort vooral op cruises op de grote Europese rivieren (Rijn, Moezel, Elbe, Donau, Rhône...) en de steeds populairder wordende ‘fly & cruise’-reizen naar China en Rusland. Nu zijn er ook cruises op de Seine, Douro (Portugal) en zelfs exclusieve reizen langs de Mekong in Thailand, Cambodja en Vietnam. Twee jaar na de lancering van zijn riviercruise divisie is Cruise Selection zeer opgetogen met de evolutie van de boekingen en de interesse in dit deel van de reismarkt. De website www.rivercruises.be werd grondig vernieuwd en uitgebreid. Er is nu zelfs een omvangrijke fotogalerij en een video over het luxecruiseschip MS Rhine Prinzessin. Link: www.rivercruises.be

Labels: ,

Tuesday, January 04, 2011

Vulkaanas dwarsboomt economisch herstel Kortrijkse luchthaven

De luchthaven Kortrijk-Wevelgem telde in 2010 in totaal 32.020 vliegtuigbewegingen, gemiddeld zijn dat per dag 88 luchtvaartbewegingen.  Het totaal  aantal vluchten nam met zo’n 2% af tegenover 2009. De bezetting op de vliegtuigen nam dan weer wat toe waardoor het aantal passagiers (65.897) in zijn totaliteit met 1% toenam.  Het zakelijk verkeer kende ook een terugloop wat de vliegtuigbewegingen betrof, met een kleine 6%. De gemiddelde bezetting groeide hier echter nog wat sterker dan gemiddeld waardoor het aantal passagiers in dit segment met 3,5% toenam.

De bedrijfswereld moest in 2010 bekomen van de financiële en economische crisis van 2009 waardoor het herstel van de zakenvluchtmarkt beperkt bleef. Het hevige winterweer, zowel in januari, februari als november en december en de vulkanische aswolk in april, met de dagenlange verplichte luchthavensluiting, zorgden voor annulaties, uitstel en onzekerheid. Dit kwam de boekingen uiteraard niet ten goede, niet alleen in de eigen regio maar in gans Europa. Bij normale omstandigheden was een procentuele groei met dubbele cijfers nochtans zeker mogelijk geweest. In de loop van het jaar tekende zich al een zeer voorzichtig herstel af op de expressvrachtmarkt en er verschenen een aantal nieuwe zakenvliegtuigen. Het aantal nachtvluchten bleef stabiel op 107; meestal betreft het medische vluchten. In het totaal tellen we zo’n 150 repatriëringen en orgaantransplantvluchten per jaar.

Het niet-zakelijk verkeer, waaronder voor 80 à 90% professionele scholing en training, had het ganse jaar een lichte voorsprong op 2009. Deze werd teniet gedaan door een zeer sombere herfst met veel lage bewolking  en de  ijzige winterperiode van eind 2010. Hieruit resulteert een uiteindelijke daling van deze vliegtuigbewegingen met 2%.  Er is tenslotte 1,33 miljoen liter vliegtuigbrandstof omgezet, wat een status quo betekent tegenover 2009. Link: http://www.kortrijkairport.be/

Labels: , ,