Nieuws in de marge

Wednesday, January 20, 2010

Heaven 17 Penthouse And Pavement live in Handelsbeurs

Heaven 17 is een Britse synthpop band die ontstond in de vroege jaren ’80. Martyn Ware en Ian Craig Marsh verdienden eerder hun sporen bij Human League, maar besloten samen een nieuw productieproject op te starten, ‘British Electric Foundation’. Kort daarna recruteerden ze hun fotograaf Glenn Gregory als vocalist voor hun nieuwe band: Heaven 17.

Hun debuutalbum Penthouse & Pavement wordt algemeen beschouwd als één van de meest invloedrijke pop albums ooit. Toen het in 1980 verscheen, was het door de grenzen van de technologie onmogelijk om het live te brengen. Tot nu. In 2010 wordt het hele album voor het eerst live gebracht. Het is een vernieuwende en uitdagende mix van geluid en beeld. Het wordt een unieke concertervaring; popmuziek annex kunstinstallatie, met hits als Temptation en Let Me Go als zinderende climax. Nadien passeren ook hits uit andere albums de revue.

Basisprijs: 21 euro, als u het ons vraagt: een koopje.

Jonger dan 21 of ouder dan 65: 18 euro.

Tickets: via www.handelsbeurs.be of www.uitbureau.be

Labels: , ,

Monday, January 11, 2010

Stel uw geloof eens tentoon in onGELOOFlijk

In 2010-2011 staat het religieuze leven en het daarmee verbonden erfgoed centraal binnen de werking van de Erfgoedcel. Dit is de aanleiding tot het opzetten van het project 'onGELOOFlijk Kortrijk' met als centraal thema het volksgeloof in brede zin: plekken, rituelen, gebruiken, tradities en symbolen die een belangrijke plaats innemen in de religieuze beleving van de gewone man of vrouw. Blikvanger van het project is een aantrekkelijke tentoonstelling in het Dormitorium van de Groeningeabdij die loopt van 8 juli 2010 tot en met 6 januari 2011.

Naast de tentoonstelling wil de stad samen met de Kortrijkse cultuurhuizen én verenigingen de krachten bundelen en een boeiende mix van podiumkunsten, concerten, animaties, kunstprojecten, wandel- en fietsverkenningen, verhalenparcours, lezingen en andere evenementen aanbieden. Het is een thema dat zeer ruim is en dat heel wat potentie in zich heeft om van alles rond te doen met je vereniging. Hoeveel koren zijn er niet religieus geïnspireerd in hun repertoire? En vieren de muziekverenigingen niet jaarlijks hun Sint-Ceciliaviering? Religieuze tekens en symbolen in de stad kunnen foto- en filmclubs inspireren. Geloof en volksdevotie zijn een onuitputtelijk bron voor verhalen en theater. Volksfeesten als Sinterklaas, Sint-Maarten, Halloween, Driekoningen en zo meer zijn leuke aanknopingspunten om er iets rond te brouwen.

Heb je zin om in het kader van onGELOOFlijk Kortrijk iets op te zetten met jouw vereniging, zit je op een idee te broeden of wil je meer informatie, geef een seintje aan de Cel Socio-Cultureel Verenigingswerk, tel. 056 27 74 07 – verenigingen@kortrijk.be . Die bekijken dan hoe ze jouw activiteit zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. www.kortrijk.be/vrije-tijd/cultuur/verenigingen-amateurkunsten

Labels: ,

Tuesday, January 05, 2010

Zebra Technologies lanceert mobiele printapplicaties voor Smartphones

Zebra Technologies Corporation maakt de introductie bekend van de ZebraLink Multiplatform Software Development Kit (SDK) en de ZebraLink Smartphone Uitility. Dankzij deze software, die voor mobiele medewerkers van belang is, kunnen eindgebruikers vanaf BlackBerry Smartphones rechtstreeks communiceren met Zebra printers voor on-demand prints van buitendienstgegevens, trackinglabels, kassabonnen, etiketten voor medische monsters, enz.

Smartphones komen tegemoet aan de toenemende behoefte aan praktijkgerichte applicaties daar waar traditionele, minder verfijnde handbediende apparaten niet altijd een oplossing bieden. Zebra introduceert haar Smartphone functie op een belangrijk moment, nu investeringen in mobiele applicaties geacht worden in korte tijd zichtbaar rendement op te leveren. Met het toenemend belang van permanente bereikbaarheid van en communicatie met buitendienstmedewerkers zijn mobiele apparaten een bepalende factor voor het concurrentievermogen van bedrijven geworden. "Geleidelijk maar onmiskenbaar is een verschuiving opgetreden naar een bredere toepassing van Smartphones in mobiliteitsapplicaties met als doel aankoopkosten te verlagen en processen te stroomlijnen en tegelijkertijd de productiviteit te verhogen", aldus Matthew Parker, Product Manager Mobile bij Zebra Technologies. "Dat zal grote gevolgen hebben voor het mobiele personeel en applicaties als field sales, buitendienst, routeadministratie en dergelijke, aangezien medewerkers in staat zullen zijn hun werk vrijwel overal met behulp van Smartphones te verrichten."

Met de ZebraLink Multiplatform SDK kunnen ontwikkelaars ondersteuning bieden voor ruim 15 printerseries van Zebra die momenteel op de markt zijn, waarmee een forse uitbreiding van het aanbod van Zebra op de markt voor mobiel personeel gerealiseerd wordt. Het pakket, dat eenvoudig via http://www.zebra.com/SDK gedownload kan worden, biedt softwareontwikkelaars toegang tot softwarebibliotheken en voorbeelden van broncodes van Zebra voor gebruik in hun eigen ontwikkelingsomgeving. Ook kunnen demonstraties van printapplicaties via deze website gedownload worden. De ZebraLink Smartphone SDK is geschikt voor het ontwerpen van applicaties voor uiteenlopende Blackberry apparaten waarmee een breed scala van Zebra-printers aangestuurd kan worden. Meer weten? Surf dan naar http://www.zebra.com/sdk.

Zebra Technologies Corporation helpt klanten hun zakelijke prestaties te verbeteren met producten en oplossingen voor het identificeren, volgen en beheren van activa, transacties en mensen. Meer dan 90% van de Fortune 500-bedrijven in ruim 100 landen maakt gebruik van de innovatieve en betrouwbare Zebra printers, toebehoren, RFID producten en software om hun productiviteit en kwaliteit te verbeteren, de kosten te verlagen en de klantenservice te optimaliseren. Ga voor meer informatie over Zebra en Zebra producten naar http://www.zebra.com.

Labels: ,

Saturday, January 02, 2010

Pedalo onderzeeër weldra beschikbaar

DuikbootEen Russisch bedrijf heeft een onderzeeër ontworpen die door pedalen aangedreven wordt. Het ding kan maar liefst dertig meter diep duiken. Toch zijn er geen speciale vaardigheden nodig om het toestel te besturen. Twee mensen volstaan om het toestel op wandelsnelheid voor te bewegen. Omdat het toestel voor een groot deel uit acrylglas bestaat is het onderwaterzicht spectaculair, dat zeggen de ontwerpers. De uitrusting is zeer eenvoudig: twee sets pedalen voor de inzittenden en enkele knoppen om de besturing zo eenvoudig mogelijk te maken. Een knop moet het mogelijk maken om in geval van nood ballast uit te werpen en aan de oppervlakte te komen.

Het toestel werd ontworpen door het Russisch bedrijf Marine Innovative Technologies Ltd (MIT) en heeft een prijskaartje van ruim 50.000 euro. Wie echter een grote hoeveelheid van deze tuigen koopt betaalt minder dan 20.000 euro het stuk. Het toestel meet vier bij twee meter en kan daardoor op een aanhangwagen. En wie meer zin heeft in genieten van de omgeving dan hard labeur kan een versie met electrische aandrijving verkrijgen. Normaal kan een mens onmogelijk op eigen kracht een onderzeeër aandrijven. Maar door het Coanda effect kan gedurende twee tot vier uur voldoende spierkracht leveren. Link: http://www.bluespace.ru/about.html

Labels: ,