Nieuws in de marge

Sunday, October 17, 2010

Gayland: The Movie in prémière in Casa Rosa

Gayland: The Movie, is een film van Benjamin L. De Mulder, die kadert in een positieve actie om de stad Gent als holebivriendelijke en verdraagzame stad te promoten. Het project past volledig in de holebibeleidsnota ‘Een regenboog van acties’. Vandaar dat de Stad Gent dat project als bestuur dan ook apprecieert. De Stad Gent wilt dat iedereen in onze kleurrijke en diverse stad zichzelf kan zijn. Door het voeren van een actief gelijkekansenbeleid probeert Gent het welzijn van holebi’s te bevorderen, discriminatie tegen te gaan en de aanwezigheid van holebi’s zichtbaar te maken. Een van de acties is de communicatie te ondersteunen door in promotie- en informatiemateriaal holebi’s in beeld te brengen.

GaylandHet project is een synergie tussen geëngageerde vrijwilligers, het holebihuis vzw Casa Rosa en studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Eerder dit jaar gaf vzw Casa Rosa ook al een holebistadswandeling in brochurevorm uit. En ze ontwierp een holebi stadsplan. De film is een co-productie van ‘Cheer’ in samenwerking met vzw Casa Rosa. Cheer is een videopagina op de netwerksite facebook, in februari opgericht door regisseur Benjamin De Mulder. Wat begon als een pagina om holebi feestjes te promoten, groeide al gauw uit tot een heuse ‘gay soap’ met verhaallijnen en terugkerende personages: ‘De Gayland Saga’. ‘Gayland: The Movie’ is gebaseerd op deze populaire internetserie, waarvan de seizoensfinale meer dan 1.100 playclicks op de eerste dag behaalde. Het is een gay musical comedy met een vleugje fantasie, die zich afspeelt in het Gentse.

Op zondag 17 oktober 2010 zijn er gratis publieke vertoningen om 15 en 18 uur in zaal TRAMZWART - gang multimediale vormgeving van de Bijloke, Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent.

Labels: , ,