Nieuws in de marge

Saturday, August 21, 2010

SCHLAGERHITS EN TOPAMBIANCE IN ANTWERPS SPORTPALEIS

POLONAISEFESTIVALHet Antwerps Sportpaleis wordt op zaterdag 13 november omgetoverd tot een reuzegrote feesttempel. Die dag vindt voor de eerste keer het POLONAISE FESTIVAL 2010 plaats. Goed voor fun, uit de bol gaan, topambiance en vooral veel schlagerhits. Voor de gelegenheid wordt extra ruimte gecreëerd voor de langste Polonaise-trein ooit! Voor de 1ste editie van het jaarlijkse POLONAISE FESTIVAL haalt organisator Star Events meteen een indrukwekkende rist gangmakers in huis. De aftrap wordt gegeven door SWOOP, de ambianceband van Philip D’Haeze, bekend van de jongensgroep Enzo. Samen met zijn girls warmt hij het publiek op met meezingers zoals ‘Het kleine café aan de haven’ en ‘Country Roads’. Daarna passeren tal van ronkende namen de revue: WILLY SOMMERS, LAURA LYNN, JOHN TERRA, WENDY VAN WANTEN en NICOLE & HUGO. Zij brengen allemaal hun grootste hits, zingen duetten met elkaar en zetten het Antwerps Sportpaleis in vuur en vlam.

Naast een uitgebalanceerde programmatie pakt het POLONAISE FESTIVAL 2010 uit met een eregast(e). Een artiest(e) die in de bloemetjes wordt gezet voor zijn of haar schitterende muziekcarrière. Dit jaar is die eer weggelegd voor – hoe kan het ook anders – EDDY WALLY. Na zijn recente gezondheidsproblemen koestert deze levende legende de uitdrukkelijke wens om nog één keer te stralen in het Sportpaleis. The Voice of Europe verdient én krijgt de kans op zaterdag 13 november. Wedden dat menig toeschouwer de tranen in de ogen krijgt bij de zoveelste "waauw, gewéldig, onvoorstelbaar"?

Tijdens dit festival brengt een Vlaamse zanger of zangeres eveneens een muzikaal eerbetoon aan een pas overleden topartiest(e). Voor de editie 2010 huldigt JO VALLY de Duitse schlagerzanger Freddy Breck, die eind 2008 van ons is heengegaan. Jo was jarenlang goed bevriend met Freddy en hij is dan ook bijzonder verheugd over de hommage: “Niet lang geleden stonden we nog samen op het podium van Die Deutsche Schlagerparade. Man, wat was dat een kippenvelmoment! Ik ben ervan overtuigd dat de emoties in het bomvolle Sportpaleis hoog zullen oplaaien wanneer ik de onsterfelijke liedjes ‘Bianca’, ‘Überall auf der Welt’ en ‘Rote Rosen’ vertolk.”

Het POLONAISE FESTIVAL 2010 onderscheidt zich van alle andere soortgelijke evenementen door de optredens van ook enkele Duitse supersterren. Zo brengt DENNIE CHRISTIAN zijn grootste successen en is JÜRGEN MARCUS de speciale gastvedette. Deze ‘million seller’ staat bekend als een rasentertainer die de hele zaal in beweging zet met zijn charisma, podiumervaring en tophits. Zijn klassieker ‘Ein Festival der Liebe’ is tevens een van de themasongs van de promotiecampagne van het Polonaise Festival. Toetje op de Polonaisetaart is FRANS BAUER. De bekroonde zanger van het levenslied brengt zijn allergrootste hits en aan sfeer zal het bij Frans zeker niet ontbreken. Sympathieke Bauer staat er immers voor bekend overal een feestje te bouwen en de tent in rep en roer te zetten! Die tent heet op 13 november Sportpaleis Antwerpen.

De muzikale begeleiding van het festival is in handen van Prime Time. Dit orkest – dat voor de gelegenheid in een uitgebreide bezetting speelt – is dé referentie in Vlaanderen op het vlak van populaire en volkse muziek. Eén ding staat nu al vast: het POLONAISE FESTIVAL 2010 biedt de meest sfeervolle omkadering aan iedereen die gek is op schlagers of op après-skiën! Aan die volledige omkadering wordt momenteel hard gewerkt. Johan Vansina - Event Manager Star Events: “De eerste technische plannen zien er veelbelovend uit. We gaan prat op een uitzonderlijk mooi en uniek decor. Door de perfecte akoestiek in het Antwerps Sportpaleis kan iedereen in de meest optimale omstandigheden genieten van zijn favoriete muziek. Bovendien is de spetterende lichtshow een streling voor het oog. Met deze gedroomde line-up voor jong en oud, massa’s confetti, slingers, vuurwerk en vele andere spetters, verzekeren we nu al dat dit festival een groots gala wordt voor al wie van schlagers en polonaise houdt! Bovendien willen we onze naam alle eer aan doen en hebben we in het immense Sportpaleis voldoende ruimte voorzien voor een hele lange Polonaise. Misschien halen we er wel het Guiness Book Of Records mee…”

POLONAISE FESTIVAL: 13 november 2010, om 20 uur in Sportpaleis Antwerpen

Tickets te bestellen via www.teleticketservice.com of telefonisch via 070/345.345 (vanuit Nederland: 0900-45.000.45) of in de filialen van Free Record Shop België of Nederland.

VIP-tickets via vip@polonaisefestival.be of +32(0)11/440.940(Isabelle Nulens)

Tickets zijn vanaf woensdag 18 augustus beschikbaar. Prijzen exclusief servicekosten:

20,00 € : staanplaatsen balkon

27,00 € : zitplaatsen onder het balkon

35,00 € : zitplaatsen balkon en rolstoelplaatsen

39,00 € : zitplaatsen tribune en gelijkvloers (achter de Gouden Polonaise Cirkel

45,00 € : Gouden Polonaise Cirkel (zitplaatsen vlakbij het podium)

Groepsaankoop:

10 % korting op de ticketprijs bij gezamenlijke aankoop van 50 tickets

15 % korting op de ticketprijs bij gezamenlijke aankoop van 150 tickets

20 % korting op de ticketprijs bij gezamenlijke aankoop van 300 tickets

Meer informatie via johan@starevents.be of +32(0)11/440.945

Polonaise VIP arrangement via het invulformulier op www.polonaisefestival.be

260 € geldig voor 2 personen (inclusief btw, service- & verzendingskosten).

Extra VIP tickets te verkrijgen aan 130 € p.p.

- voorbehouden VIP parking

- afzonderlijke VIP ingang met hostessen onthaal

- gratis bewaakte vestiaire en toiletten

- aangenaam onthaal in de VIP- Backstage Lounge

- smaakvol verwelkomingsaperitief

- alle dranken voor de show, tijdens de pauze en na de show

- walking dinner voor de show met diverse gerechten incl. aangepaste wijnen

- beste plaatsen in de zaal met een prachtig zicht op het podium en catwalk

Labels: ,