Nieuws in de marge

Tuesday, April 20, 2010

RODENBACH en PALM klaar voor Open Brouwerijendag

Met meer dan 400 verschillende bieren is België hét bierland bij uitstek. Elk Belgisch bier vertelt een eigen verhaal, het maakt deel uit van het regionaal en nationaal erfgoed van ons land. België is als bierland uniek, niet alleen omdat de Belgische bieren zeer verscheiden zijn in smaak, kleur en alcoholvolume,… maar vooral omdat België uitzonderlijk rijk is aan specifieke productiemethoden. Enkel in België worden bieren gebrouwen volgens vier gistingswijzen: hoge, spontane, gemengde en lage gisting. PALM Breweries gaat er prat op dat ze deze vier gistingswijzen in haar drie historisch verankerde brouwerijen toepast. Daarmee is ze in België en zelfs op wereldschaal uniek. De Open Brouwerijendag op zondag 25 april laat de bezoekers toe deze grote diversiteit te ontdekken.

"Zowel bij PALM als bij RODENBACH werd voor deze editie van de Open Brouwerijendag een uniek parcours uitgetekend. Er worden dan ook veel bezoekers verwacht. Het bezoek moet een ware beleving worden waarbij men met alle zintuigen de verschillende stappen van het brouwproces kan ontdekken. Brouwerijmedewerkers informeren de bezoekers op de belangrijkste punten van het traject. Een gratis bierconsumptie en tal van animaties sluiten het bezoek in schoonheid af. Op de brouwerijsite van PALM zal ondermeer Buscemi voor het nodige spektakel zorgen! Liefhebbers kunnen zich bovendien een aandenken aanschaffen in de uitgebreide biershop. Eén maal per jaar bieden we de mogelijkheid om op een zondag bij ons langs te komen, een buitenkans want normaal gezien vinden de bezoeken enkel in de week plaats! Op deze opendeurdag worden de bezoekers ondergedompeld in de wondere wereld van PALM Breweries.’ zegt Peter Buelens, Public Relations Manager van PALM Breweries.

De Open Brouwerijendag praktisch:

De toegang is gratis, iedereen wordt na het bezoek getrakteerd op een PALM of RODENBACH. Op beide locaties is er een uitgebreide biershop en animatie voorzien.

De bezoekers bij PALM in Steenhuffel kunnen tussen 15 en 17 uur genieten van een muzikaal topconcert: BUSCEMI Live ! Bij RODENBACH te Roeselare is de Houtland Dixieband van de partij.

Link: www.palmbreweries.com

Labels: , ,