Nieuws in de marge

Tuesday, April 20, 2010

Stem van 19 tot 26 april op de beste Boekenbeesten

Ieder jaar in maart strijken de negen Boekenbeesten neer bij de boekhandel met stapels leesvoer. Via de Boekenbeesten wil Boek.be kinderen aan het lezen krijgen en nieuwe boeken laten ontdekken. Begin maart mobiliseerde Boek.be de lagere scholen van Vlaanderen om hun creativiteit boven te halen en mee te doen met de Boekenbeestenwereldwedstrijd. De opdracht was om voor de 9 Boekenbeesten een knusse eigen wereld in elkaar te knutselen.

Het beste project wint de unieke gevulde Boekenbeestenkast voor de klas. De winnaar van de publiekstemming ontvangt een groot boekenpakket. Voor de genomineerden zijn kleinere boekenpakketten voorzien. 60 klassen gingen aan de slag en stuurden hun voorstellen in. De leerlingen hebben zich heerlijk met de Boekenbeesten kunnen uitleven, zo blijkt uit de vele positieve reacties van enthousiaste juffen en meesters. De beesten kregen op maat gemaakte prachthuizen, kastelen, piramides, wattenbollenwolkjes, en defileerden zelfs op een heuse catwalk. Clowns, aliens en avonturiers bevolken deze nieuwe werelden. Een onafhankelijke jury nomineerde de 3 beste knutselwerken van iedere graad. Bij de keuze van deze nominaties uit het mooie aanbod hield de jury rekening met de inbreng van de kinderen, of er een link met boeken was en de originele invalshoek. De genomineerde klassen zijn:

2e leerjaar A, GVB De Ark, Maldegem. Juf: Mariƫlle Van Reybroeck

1e leerjaar Vrije Basisschool Rozenregen, Mortsel. Meester: Patrick De Ridder

Kikkers, Heilig Hartschool, Oostende. Juf Lies Stellamans en Katrien Couchez

4e leerjaar, Vrije Basisschool De Wingerd, Bavikhove. Juf Lien Vanhoutte en Regine Tytgat

3e leerjaar A en B, Sint Martinusschool, Lubbeek. Juf Katrien Van Huffelen en Lore Devos

Middenbouw 2, BuBaO Sint Lodewijk, Wetteren-Kwatrecht. Juf Floor De Decker

6e leerjaar, Gemeentelijke Basisschool, Denderleeuw. Nadine Goossens

5e leerjaar, SBS Victor Carpentier, Gent. Audrey Aucoin

5e leerjaar C, Basisschool Heilige Familie, Sint-Niklaas. Kristel De Mulder.

Vanaf vandaag kan iedereen op www.boekenbeesten.be de inzendingen voor de BoekenBeestenWereldWedstrijd bewonderen die 60 lagere schoolklassen hebben geknutseld. Tot 26 april kan je stemmen op de beste projecten. De winnaars worden bekend gemaakt op woensdag 28 april. De foto's van ALLE knutselwerken zijn te bewonderen op www.boekenbeesten.be tot 26 april. Iedereen kan meestemmen voor het beste project. De klas met het populairste ontwerp wint een boekenpakket. Op woensdagnamiddag 28 april maakt Boek.be bekend wie de winnaar is volgens de jury en volgens de publieksstemming. De uitreiking vindt plaats tijdens de Dynamodagen in Lamot in Mechelen. Diezelfde namiddag vindt ook de uitreiking van de Beste Boekenjuf plaats.

Guido Van Peeterssen.

Labels: