Nieuws in de marge

Thursday, May 28, 2009

Gratis Boekbabygeschenk in de bibliotheek.

Zoek je een geschikt boek voor je peuter? Dan vind je zeker je gading in de bibliotheek. Ga niet enkel op leeftijd af, maar speel vooral in op wat je kind boeit. Wil het een verhaal of een aanwijsboekje? Zoek boeken die aansluiten bij zijn/haar leefwereld: aankleden, in bad gaan, boodschappen doen, afscheid nemen, een nieuw broertje of zusje. Samen eenvoudige rijmpjes opzeggen en kinderliedjes zingen vindt je kind heel prettig. Het geniet van klank, ritme, intonatie en van jouw aandacht en probeert al vlug zelf om mee te zingen. Je kan in elk van de bibliotheken van De Vijf terecht in een knusse vertelhoek waar je een uitgebreide collectie prentenboeken, peuterboekjes met liedjes en versjes en voorleesverhalen vindt!

De Vijf, een samenwerkingsverband van de vijf Oost-Vlaamse bibliotheken Deinze, Destelbergen, Lochristi, Melle en Merelbeke, wenst via gezamenlijke acties leesplezier te bevorderen. Ook voor baby’s, peuters en kleuters hebben de vijf bibliotheken al heel wat te bieden! Daarom stapten ze ook in het project BOEKBABY’S, dat sedert 2005 gecoördineerd wordt door Stichting Lezen in samenwerking met Locus, het Steunpunt van de Vlaamse Openbare Bibliotheken. Dit initiatief wil vooral ouders aanmoedigen om samen met hun kleine kinderen te genieten van boeken.

Alle 2-jarigen (die geboren zijn in 2007 en in Deinze, Destelbergen, Lochristi, Melle of Merelbeke wonen) kunnen tot 30 mei in de bibliotheek van hun gemeente een Boekbabygeschenk (een prentenboek in een mooie draagtas) afhalen en op verkenning gaan in de jeugdbibliotheek. Zij hebben hiervoor een uitnodiging met bon thuis gekregen.

Labels: ,