Nieuws in de marge

Thursday, April 23, 2009

Survival of the Fittest wedstrijd op Gentse Blaarmeersen.

Het water en de strandlijn van het Gentse recreatiedomein Blaarmeersen wordt zaterdag 25 april tussen 13.30 en 17.30 uur hét decor van een verwoede kamp tussen de 83 finalisten van de ‘Survival of the Fittest wedstrijd’ die Passage Fitness First voor het eerst organiseert. Er staat heel veel op het spel, want de uiteindelijke winnaar wint een geldprijs van 10.000 euro.

De finale wordt in geen geval een herhaling van de Shape up testen die de kandidaten in de voorronden van februari maart dienden uit te voeren in een van de 31 Passageclubs. Het gaat wel om proeven die een combinatie zijn van zowel sportieve als denkopdrachten. De winnaar is niet noodzakelijk de sterkste, wel diegene die zich dankzij het juiste mentale en fysieke evenwicht het best kan aanpassen aan zijn omgeving. En… het kan net zo goed een man als een vrouw worden.

Wie ooit de proeven zag van ‘Expeditie Robinson’ of ‘Eeuwige Roem’ kan zich al een idee vormen van wat de kandidaten te wachten staat. Want zelf weten ze dat nog niet. De 83 finalisten worden overigens aangemoedigd door enkele kandidaten Miss Sports 2009 en door ex-judoka Gella Vandecaveye. Gella vertrekt na 1 juni op wereldreis en traint nog dagelijks haar conditie. Die goede conditie speelde ook al in haar voordeel toen ze deelnam aan de uithoudings- en afvallingsprogramma’s van ‘Stanley’s Route’ en ‘Eeuwige Roem’ waar ze de ‘survival of the fittest’ succesvol toepaste. Gella is aanwezig tussen 15 en 18 uur en zal de hoofdprijs uitreiken.

“Mensen doen bewegen is niet alleen de reden van ons bestaan, maar het is ook noodzakelijk voor hun eigen bestwil. In een gezond lichaam huist immers een gezonde geest en in goede conditie blijft men energiek in werk en vrije tijd. Velen starten vol goede moed in een fitnessclub, maar hebben niet altijd de discipline of motivatie om er volop voor te gaan of om ermee door te gaan. Zeer menselijk, daarom willen we met extra incentives duidelijk maken dat het fysieke en mentale welzijn onlosmakelijk verbonden zijn”, aldus Steven Van de Velde, marketing manager PFF.

Praktisch: Finale ‘Survival of The Fittest’, zaterdag 25 april van 13 tot 18 uur in recreatiedomein Blaarmeersen aan de Watersportbaan (Zuiderlaan) te Gent. De proeven worden uitgevoerd ter hoogte van het strandgebouw en cafetaria De Piereput. Toegang gratis. Info: www.survivalofthefittest.be.

Labels: , ,