Nieuws in de marge

Friday, October 16, 2009

Proximus schenkt 500.000 euro aan Belgische verenigingen.

De Proximus Foundation heeft zopas 36 projecten van Belgische VZW’s geselecteerd die een totaal budget van 500.000 euro ontvangen. In zeven jaar werd aldus 3.500.000 euro overgemaakt aan mindervaliden, kinderen en jongeren in moeilijkheden en minderbedeelden in België. Net als vorig jaar ging ook deze keer bijzondere aandacht naar projecten die zich inzetten voor kansarme kinderen en jongeren.In de lente van dit jaar konden de betrokken VZW's hun dossier indienen. Vervolgens werd de selectieprocedure gestart om de beste projecten voor de editie van 2009 te bepalen. Een onafhankelijke jury, bestaande uit Belgische personaliteiten en specialisten uit de verenigingssector, koos deze projecten uit 193 kandidaatstellingsdossiers. Het hele jaar door zal de Proximus Foundation de evolutie van de winnende projecten van kortbij opvolgen. Op de site www.proximusfoundation.be staat de lijst van de VZW’s met de beschrijving van de projecten die geselecteerd zijn.

Op 20 februari deed de Proximus Foundation, in samenwerking met de Koning Boudewijn stichting, een oproep tot indiening van projecten bij de Belgische vzw's die actief zijn in de hulpverlening aan kansarme kinderen. De organisaties hadden tot half mei 2009 de mogelijkheid om hun project aan de Foundation voor te leggen. In totaal werden 193 dossiers geteld. De jury is deze zomer bijeengekomen en heeft een selectie gemaakt voor de Prijzen van de Jury. Michel Georgis, Gedelegeerd Bestuurder: “De Belgacom Groep volgt sinds verschillende jaren het spoor van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Concreet willen we dat de producten en diensten die we ontwikkelen, aan zoveel mogelijk mensen ten goede komen, dus ook kansarmen. We zijn ons sterk bewust van de behoeften van de personen die we helpen. De Proximus Foundation is helemaal in dit sociaal bewustzijn verankerd '.

De wens van Proximus om tegemoet te komen aan de talrijke vragen om steun van de Belgische VZW's, heeft geleid tot de oprichting van de Proximus Foundation. In het kader van haar beleid inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen steunt Proximus de initiatieven die uitgaan van de sociale sector, de gezondheidszorg of het milieu. Zo biedt Proximus sinds vele jaren voordelige sms tarieven voor doven en slechthorenden. Daarnaast steunt het bedrijf diverse specifieke initiatieven, zoals de Responsible Young Drivers, Child Focus en het 'PC for Schools'-project, waarmee Proximus aan scholen gebruikte computers en printers uit haar informaticapark ter beschikking stelt, na deze te hebben geüpdatet.

Meer informatie: www.proximusfoundation.be

Labels: ,