Nieuws in de marge

Thursday, September 11, 2008

Belgacom gastheer ICT Symposium en Broadband World Forum Europe

Vijftig jaar na de wereldtentoonstelling van 1958 zal Brussels Expo van 29 september tot 2 oktober het centrum zijn van de ICT- en breedbandwereld: de Belgacom Groep organiseert dan niet alleen het 35ste ICT Symposium, maar terzelfdertijd loopt daar ook het Broadband World Forum Europe, een organisatie van het internationale engineering Consortium, met Belgacom als host sponsor. Het Telindus Symposium startte 35 jaar geleden met als doel de klanten van Telindus eens per jaar kennis te laten maken met de knowhow en diensten. In de loop der jaren groeide het uit tot een internationaal treffen, mede dankzij de internationale expansie van het bedrijf. Nu Telindus deel uitmaakt van de Belgacom Groep is dit event een jaarlijkse afspraak waarop de top 30.000 klanten van de Enterprise Business Unit van Belgacom worden op uitgenodigd.

ICT is vandaag een van de belangrijkste drijfveren voor het realiseren van groei en het behouden van goede performance van een organisatie. Daarom staat het ICT Symposium dit jaar in het teken van strategische keuzes, competitieve voordelen en praktische toepassingen. Uiteraard komen de nieuwste technologieën voor collaboration, mobility, datacenters, security en risk management uitgebreid aan de orde. Voor deze 35ste en speciale editie van het ICT Symposium slaagde de Belgacom Groep er in het Broadband World Forum naar Brussels Expo te halen. De Belgacom Groep bundelt de krachten met het in Chicago gevestigde International Engineering Consortium.

Door beide topevenementen te koppelen kunnen specialisten van overal ter wereld de laatste ontwikkelingen uitwisselen en zo een compleet beeld krijgen van innovaties uit de hele ICT-keten. Doelgroep van het ICT Symposium zijn de IT managers en decisionmakers van de TOP 30.000 bedrijven in België, alsook die van de internationale instellingen en organisaties. Dit jaar komen daar nog de duizenden bezoekers bij van het Broadband World Forum. Men verwacht tegen de 10.000 deelnemers, waarvan zowat 3.000 uit België. Zij zullen hier zowel technologische als businesstoepassingen vinden, demonstraties en theorie, naast kansen voor networking en vorming. Chipproducenten en softwareontwikkelaars zullen contacten kunnen leggen met leveranciers van oplossingen en diensten die beantwoorden aan de huidige communicatienoden. De programma’s van beide evenementen zijn op elkaar afgestemd, zodat men zeker de voltallige zittingen kan volgen.

Het Broadband World Forum Europe begint op maandag 29 september met toespraken van Scott Alcott, Executive Vice President, Service Delivery Engine bij Belgacom, Didier Bellens, President & Chief Executive officer van Belgacom en van Ben Verwaayen, Chief Executive officer van Alcatel-Lucent. Vanaf dinsdag 30 september loopt dan het 35ste International ICT Symposium van de Belgacom Group waar 250 gerenommeerde specialisten hun kennis en inzichten naar voren brengen inzake breedband (diensten, toepassingen, technologie, …). Er zal ook een speciale zitting zijn met Minister voor Economie, Vincent Van Quickenborne. Er is een “markt” met demonstratie van de Belgacom oplossingen en van alle partners van de Belgacom Group. Daarnaast zijn er meer dan 70 workshops.

Meer info: Belgacom Group ICT: www.ictsymposium.eu en www.belgacom.be/one

Broadband World Forum Europe: http://www.iec.org/events/2008/bbwf

Labels: , ,