Nieuws in de marge

Wednesday, September 10, 2008

Wie haalt vandaag een leeuw in zijn bedrijf?

De Vlaamse economie is een exporteconomie bij uitstek. Vlaanderen is verantwoordelijk voor 81% van de Belgische export en heeft een exportratio van maar liefst 100,9%, wat het gemeen heeft met snelgroeiende economieƫn van Zuidoost-Aziƫ zoals Singapore en Hongkong. Export is met andere woorden van levensbelang voor de Vlaamse economie en voor de Vlaamse welvaart. Flanders Investment & Trade, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, helpt Vlaamse bedrijven dag in dag uit om internationaal te gaan en hun exportambities waar te maken.

Jaarlijks reikt FIT ook de Leeuw van de Export uit, de meest gerenommeerde exportprijs van Vlaanderen, aan een Vlaams bedrijf dat uitzonderlijke exportcijfers kan voorleggen en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel voert. Dit jaar gebeurt dat op het netwerkevent, wanneer alle 70 buitenlandse vertegenwoordigers van FIT zowat 700 Vlaamse exporterende bedrijven ontmoeten. Van het 50-tal deelnemers aan de Leeuw van de Export schopten 6 het tot de finale, na een provinciale, interprovinciale en Vlaamse jurering. Het gaat om bedrijven met een indrukwekkend internationaal parcours: Alfacam Group, Ecover, Financial Architects, Metris, Packo Inox en SkyScan.

De 6de uitreiking van de Leeuw van de Export vindt plaats op een toepasselijke locatie, in de Skyhall van Zaventem. Om 16u30 gaat het event van start en dan reikt Patricia Ceysens , Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse handel, de award uit aan de winnaar. De winnaar van de Leeuw van de Export mag niet alleen een jaar lang die titel dragen, maar ontvangt ook een indrukwekkend prijzenpakket van 20.000 euro , mede dankzij de sponsors van het event: Ernst & Young, DHL Express, ING Bank, Kompass Media en Ceran Lingua International. De 5 andere finalisten krijgen er een prijzenpakket ter waarde van 6.000 euro. Link: http://www.flandersinvestmentandtrade.be

Guido Van Peeterssen.

Labels: ,