Nieuws in de marge

Wednesday, February 10, 2010

UNIZO nodigt haar leden uit op de Floraliën.

Logo FloralienOp 17 april opent de grootste overdekte bloementuin ter wereld haar deuren voor de meer dan 300.000 bezoekers. Op Flanders Expo rijden er binnenkort ruim 5.000 vrachtwagens gevuld met aarde binnen, bruggen, vijvers en fonteinen worden aangelegd. Daarna kunnen de bloemisten aan de slag om ter gelegenheid van de Gentse Floraliën hun bloemen en planten in een optimale toestand te tonen. Op 14 april velt de jury haar strenge oordeel en op 15 april is er het bezoek vanuit het Koninklijk Paleis. Vanaf 17 april is de Floraliën open voor alle bezoekers. Elke dag worden de planten verzorgd en worden de tuinen onderhouden. De kunst is om de planten en bloemen net op tijd te laten bloeien.

Het is uitkijken naar het Parc Paradisio, een Australische tuin van meer dan 1.000m² met een gigantische volière. Momenteel werken 24 Gentse klassen mee aan het project van de ‘tuinkabouters’, waar de kinderen hun eigen tuintje voorstellen. Op die manier wordt de tuinpassie van jongs af aan aangewakkerd. Een ander project wordt uitgewerkt met toprestaurants uit de bloemenregio. Het genot van lekker tafelen wordt met bloemen en planten gecombineerd tot dé ultieme emotie. Even vernieuwend is de kunstgalerij “encadré” waar 12 bloemensierkunstenaars hun ingekaderde creaties met bloemen en vruchten ten toon stellen. De vernieuwende kringlooptuin onder leiding van Ivo Pauwels speelt dan weer in op de hedendaagse ecotrend. Indrukwekkend is ook de collectie gigantische cactussen uit Monaco. Uniek, want deze cactussen verlaten Monaco normaal gezien nooit meer. Voor de Gentse Floraliën werd een uitzondering gemaakt.

Talrijke organisaties maken gebruik van de Floraliën om hun PR te verzorgen. Zo ook UNIZO, dat gretig inspeelt op deze 200 jarige traditie. UNIZO organiseert naar aanleiding van deze editie een uniek ondernemersevent, een combinatie van een UNIZO KMO Contact-netwerkevent en het vijfjaarlijks bloemenfestijn. Op donderdag 22 april wordt een exclusief UNIZO Vip arrangement aangeboden. Dit arrangement omvat toegang tot de VIP parking met shuttle service. Verder een toegangskaart tot de UNIZO loge waar u kan genieten van een heerlijk walking dinner en een exclusief voorbehouden plaats tot de mooiste wandeling van het jaar op de Gentse Floraliën 2010. Vanaf 19 uur wordt u verwacht voor een welkomstdrink en het walking dinner; aansluitend is er om 20.30 uur de nocturnewandeling doorheen de Gentse Floraliën. Daarna spelen Miguel Wiels en gasten nog een zeer mooie nood muziek. U krijgt de kans aan dit evenement deel te nemen en uw klanten of relaties mee uit te nodigen. Inschrijven: klik hier. U wordt dan verder gecontacteerd. Link www.floralien.be

Labels: ,