Nieuws in de marge

Tuesday, July 15, 2008

September is de Maand van het Platteland

Om iedereen met het dynamisch platteland te laten kennismaken werd september uitgeroepen tot de Maand van het Platteland. Met dat nieuwe initiatief wil men de aandacht vestigen op de dynamiek die op het platteland aanwezig is. Ter gelegenheid van het initiatief wordt een programmabrochure uitgegeven. De brochure omvat een 200-tal plattelandsactiviteiten, die per provincie chronologisch opgenomen werden. Vanaf 21 juli is de brochure onder meer af te halen in bibliotheken en gemeentelijke en provinciale informatiepunten. Een overzicht van de activiteiten zal ook terug te vinden zijn op de website www.maandvanhetplatteland.be. Met behulp van een zoekfunctie kan op locatie, thema, datum, … gezocht worden. De digitale brochure staat eveneens op de website.

Aan de campagne Maand van het Platteland zijn ook de wedstrijden 'Plattelandskunstenaar 2008' en 'Plattelandsondernemer 2008' gekoppeld. In totaal werden 158 kunstwerken ingediend, waaruit een vakjury 20 kunstwerken heeft geselecteerd. De eerste plaats ging naar Julie Lenaerts uit Tienen voor het werk verdwaald. Luk Wets uit Heikruis behaalde met fragiel de tweede plaats. De derde plaats is voor discodieren van Barbara Jambé van het kinderatelier in Kortenaken. Een overzicht van de andere kunstwerken is te vinden op de website www.maandvanhetplatteland.be.

Een tweede wedstrijd die in het kader van de Maand van het Platteland werd gelanceerd, is de plattelandsondernemer 2008. Ook hier wordt een beroep gedaan op een vakjury. In de loop van deze maand zal de jury de 9 weerhouden kandidaatsdossiers beoordelen. Tijdens de maand september zullen de geselecteerde ondernemers een opendeurdag houden en de laatste week van september vindt dan uiteindelijk de prijsuitreiking plaats.

Labels: