Nieuw meetingcenter in Gent: de Griffioen.
De Griffioen maakte vroeger deel uit van een imposant complex rond een binnenplaats in hartje Gent. Hier woonden voorname adelijke families die nauw verbonden waren met de Gentse geschiedenis. De eerste documenten over de verbouwing in rococo stijl dateren van 1759. In 1931 werd het hoofdgebouw en de vleugel langs de Onderstraat gesplitst. Begin de jaren ’90 werd het hoekhuis omgetoverd tot conferentiecentrum en meteen ook in zijn oude rococostijl hersteld. Sinds 2007 is het prachtige gebouw eigendom van de firma all.com, geleid door twee ondernemende vrouwen: Lieve Vermassen en Leen Van Rompay. Zij zijn er in geslaagd om de historische kelderruimtes met de nodige grandeur te herschapen tot meeting center.
De Griffioen is nu het aangepaste kader om vergaderingen, seminaries, events en incentives op een stijlvolle manier te organiseren. Maar de Griffioen is ook een totaalconcept waarbij men een aantal activiteiten kan koppelen. Zo zijn er cateringformules, wijndegustaties of after work drinks mogelijk. Lieve Vermassen: “Net zoals de twee griffioenen boven de inrijpoort die elkaar onafscheidelijk aankijken is dit een totaalconcept waarbij ontmoeten en ontspannen met elkaar verbonden zijn”. De twee gastvrouwen willen vooral ontmoetingen organiseren in een toffe omgeving in het historische hart van de stad. Toch is dit niet de eerste keer dat hier een dergelijk initiatief van start gaat. Lieve Vermassen: “De vorige eigenaar had hier een conferentiecentrum op het gelijkvloers en het eerste verdiep, maar dat werd omgebouwd tot appartementen voor zakenmensen die een korte termijn verblijf zochten. Nu echter zijn de kelders aan de beurt: zij vormen nu een exclusief decor voor standingvol publiek dat hoge eisen stelt.
Het nieuwe meetingcenter beantwoord aan de nieuwe trend om seminaries en congressen te organiseren in een origineel historisch kader. Er is voldoende parkeergelegenheid en indien gewenst sturen de gastvrouwen de nodige parkingtickets op voorhand op. De volledige verdieping kan geheel of gedeeltelijk afgehuurd worden voor evenementen, maar De Griffioen heeft ook culturele aspiraties want er worden ook tentoonstellingen gepland. De eerste tentoonstelling die nu loopt is met werk van de Antwerpse kunstenares Carla Torhoudt. Zij verwerk onverwachte materialen in haar doeken die ze beschildert met acryl en lakverf. De Griffioen zal wellicht ook opgenomen worden als afsluiter van in de wandelroute ‘Gent ondergronds’ van de Gidsenbond Oost-Vlaanderen.
Guido Van Peeterssen.
Labels: de Griffioen
<< Home