Nieuws in de marge

Sunday, April 27, 2008

Europese Week van de Begraafplaats

Naar aanleiding van de Europese Week van de Begraafplaats, van maandag 26 mei tot zondag 1 juni 2008 worden een aantal rondleidingen op de Gentse begraafplaatsen georganiseerd. Op die manier wil het stadsbestuur haar inwoners laten kennismaken met de funeraire pareltjes die Gent rijk is. Van de achttien Gentse begraafplaatsen vallen vooral de romantische dodentuin van de Westerbegraafplaats en het Campo Santo in Sint-Amandsberg op. Maar ook de begraafplaatsen Mariakerke, Gentbrugge en Wondelgem-Dries hebben elk hun verhaal.

Wie nader kennis wil maken met de Gentse begraafplaatsen, kan deelnemen aan negen rondleidingen:

Maandag 26 mei: Campo Santo van 10.30 tot 12.30 uur.
Dinsdag 27 mei: Mariakerke van 10.30 tot 12.30 uur.
Woensdag 28 mei: Westerbegraafplaats (beschermd gedeelte) van10.30 tot 12.30 uur en Campo Santo van 14.30 tot 16.30 uur.
Donderdag 29 mei: Wondelgem-Dries van 10.30 tot 12.30 uur.
Vrijdag 30 mei: Gentbrugge van 10.30 tot 12.30 uur.
Zaterdag 31 mei : Westerbegraafplaats (beschermd gedeelte) van 10.30 tot 12.30 uur en Campo Santo van 14.30 tot 16.30 uur.
Zondag 1 juni: Van 10.30 tot 16 uur: een rondleiding op het oude en nieuwe gedeelte van de Westerbegraafplaats met tussenin een broodjesmaaltijd aangeboden door het stadsbestuur.
Deelname is kosteloos maar inschrijven via Gentinfo (tel. 09 210 10 10) is wel verplicht. Per rondleiding kunnen er zich maximaal 25 deelnemers inschrijven. Inschrijving is mogelijk vanaf maandag 5 mei 2008.

Ook in andere steden is er aandacht voor het funerair erfgoed: Grafzerkje maakt deel uit van deze Europese vereniging

Guido Van Peeterssen.

Labels:

Friday, April 25, 2008

Strengere regeling kattenbestrijding.

Vandaag heeft de Vlaamse regering het jachtopeningsbesluit en het jachtvoorwaardenbesluit voor de tweede keer principieel goedgekeurd. Voor de definitieve goedkeuring moeten de teksten nu naar de Raad van State. Sinds de eerste principiële goedkeuring hebben de Hoge Jachtraad, de Hoge Raad voor Natuurbehoud en talrijke andere instanties mogen adviseren. De belangrijkste wijziging is de uitdovende en strengere regeling voor de bestrijding van katten. De jacht op katten is definitief verboden. Enkel als verwilderde katten schade aanbrengen aan fauna mogen ze bestreden worden, en dit onder strikte voorwaarden. Het afschieten van katten moet stoppen in 2010.

Minister Hilde Crevits: “De afgelopen maand hebben alle betrokken adviesraden geadviseerd en heeft het Vlaamse Parlement gedebatteerd over de jacht. We hebben met alle gemaakte opmerkingen rekening gehouden”. In Vlaanderen zijn er heel veel huiskatten, en een deel daarvan belandt uiteindelijk in de vrije natuur. Deze verwilderde katten kunnen heel wat schade veroorzaken aan het plaatselijke vogelbestand. Tot nog toe mochten de jagers deze katten daarom doden wanneer ze er tegen kwamen op hun jachtactiviteit. De jacht op katten is nu definitief verboden en de bestrijding van katten wordt aan veel strengere voorwaarden onderworpen. Bij voorkeur moeten de katten weggevangen worden. Slechts als allerlaatste middel mag er op geschoten worden. Dit laatste is een uitdovende regeling die loopt tot en met het jachtseizoen 2009/2010. In de nabije toekomst zal de minister ook sensibiliserende maatregelen doen nemen, waarbij de houders van katten er zullen toe aangemoedigd worden om hun diertjes te laten steriliseren. Op deze manier kan de kattenpopulatie in toom worden gehouden.

De Vlaamse regering voert meteen een aantal andere vernieuwingen door. Een eerste vernieuwing is de splitsing in twee besluiten: een jachtopeningsbesluit met data en een jachtvoorwaardenbesluit. Een tweede vernieuwing is dat elke openingstijd wetenschappelijk onderbouwd is en rekening houdt met de toestand en het gedrag van de wildsoorten. De derde vernieuwing is de responsabilisering. Het zijn de jagers die samen natuurverenigingen en landbouworganisaties er voor moeten zorgen dat de zeldzame vogelsoorten die hier overwinteren niet te veel verstoring ondervinden van de jacht. Een vierde vernieuwing is dat jacht buiten de gewone jachtopeningstijden op schadelijke ganzensoorten, houtduiven en konijnen mogelijk blijft, maar ook mogelijk wordt als er problemen met evers zijn.

Jagers worden vanaf nu aangemaand tot meer voorzichtigheid wanneer er gejaagd wordt in gebieden waar er ook andere recreatie kan verwacht worden. Er wordt een meldingsplicht voor de jacht op zondag ingevoerd, en het Agentschap voor Natuur en Bos zal deze meldingen, evenals de meldingen van klachten van andere recreanten, goed bijhouden. Als er problemen blijken, kan er dan ook bijsturing gebeuren.

Guido Van Peeterssen.

Labels:

Tuesday, April 22, 2008

Jobbeurs voor Poolse werkzoekenden.

Op 26 april organiseert Accent Jobs For People een jobbeurs die zich volledig focust op het tewerkstellen van Polen die al in België wonen of zich hier officieel willen vestigen. Twintig bedrijven hebben toegezegd. Er zullen vacatures voor zowel bedienden als arbeiders aangeboden worden. Door de schaarste op de arbeidsmarkt is de vraag naar bekwame medewerkers groter geworden dan het aanbod. Het inzetten van buitenlands talent kan hiervoor een oplossing bieden voor knelpuntberoepen.

Op 31 januari 2008 richtte Accent een dochteronderneming op (Accent Foreign Recruitment Services) die zich specialiseert in het tewerkstellen van Poolse werkzoekenden. De huidige jobbeurs concentreert zich niet enkel op Polen die in België wonen, maar ook op Polen die hier reeds verblijven maar nog niet correct tewerk gesteld zijn. Geïnteresseerden kunnen op 26 april van 10 tot 17 uur terecht in het Forum van Flanders Expo te Gent (Maaltekouter 1 te Gent). Toegang is gratis. Voor elke stand is een tolk voorzien.

Accent Jobs For People is een uitzend- selectiebedrijf opgericht in 1995 door Philip Cracco (CEO) en Conny Vandendriessche (COO). In oktober 2006 werd GIMV voor 33% aandeelhouder. Accent Jobs For People is actief in België, Nederland, Frankrijk, Slowakije en Spanje met een netwerk van 121 kantoren en een geconsolideerde omzet van 126.7 miljoen euro (2007). Momenteel stelt de Accent groep internationaal 504 eigen medewerkers tewerk. Accent richt zich op het hogere segment van de uitzendmarkt met een absolute focus op uitzendjobs met de optie op een vast contract.

Guido Van Peeterssen

Labels: ,

Tuesday, April 15, 2008

Vlaams wegennet heeft nood aan grondig onderhoud

Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits reageert op het bericht over de coördinatie van de wegenwerken: “Het Vlaams wegennetwerk is aan grondig onderhoud toe. De werken worden zo goed als mogelijk op elkaar afgestemd. Dit sluit niet uit dat het soms noodzakelijk is om verschillende werken gelijktijdig te laten uitvoeren. In december 2007 werd www.wegenwerken.be gelanceerd om wegenwerken beter op elkaar af te stemmen. Bij conflicten tussen wegenwerken wordt er extra overleg gepland om de nodige maatregelen te nemen.

Wegenwerken in Oost-Vlaanderen

Sinds vanmorgen 7 uur is op het verkeersknooppunt Zwijnaarde de verbinding van E17 (Antwerpen) naar E40 (Brussel en Oostende) opnieuw open. De weersomstandigheden vielen mee, de sterkteontwikkeling van het beton van de nieuwe brugvoeg werd nauw gevolgd zodat een openstelling mogelijk was. Deze werken werden dus vier dagen vroeger afgerond dan voorzien en hebben lang niet de hinder teweeg gebracht die werd gevreesd.

De werken aan de E17 en op de expressweg in Melsele zijn plaatselijke onderhoudswerken. De werken op de E17 zullen tegen morgen zijn afgerond. Voor dergelijke plaatselijke herstellingen is het niet mogelijk om nachtwerk of grotere ‘minder hinder’ maatregelen uit te voeren. Deze werken dienden te worden uitgevoerd voor einde mei, omdat er vanaf dan in de andere richting begonnen wordt met structurele onderhoudswerken aan de E17, die de hele zomer in beslag zullen nemen. De werken worden in de zomerperiode gepland omdat er op dat ogenblik minder verkeer is. Voor deze werken zal ook omwille van minder hinder 24 uur per dag en 7 dagen op 7 worden doorgewerkt en zal de weg op 2 maal drie versmalde rijstroken worden gebracht met een snelheidsbeperking tot 70 km/u.

De werken aan de onderliggende N70 zijn werken in het kader van de gevaarlijke punten. In de richting van Lokeren is er geen verkeershinder, in de richting van Gent is er gezorgd voor een lokale omleiding.

De werken aan de Kennedylaan te Gent lopen al langer en laten nog steeds doorgaand verkeer toe, zij het met een beperkt aantal rijvakken. Daar waar er hier aanvankelijk een zeer grote vrees was voor overmatige hinder, met heel wat reacties van de omliggende bedrijven, blijkt de hinder vrij goed mee te vallen. Als alternatief kan gebruik worden gemaakt van de R4 West om vervolgens via Evergem en Mariakerke naar de oprit Flanders Expo naar de E40 te rijden.

Op de expressweg wordt nog gewerkt aan de tunnels onder het kanaal te Zelzate, waar tunnelvoegen dienen te worden hersteld omdat er belangrijke waterdoorsijpeling werd vastgesteld. De rijstroken worden hier plaatselijk beperkt tot één rijstrook in elke richting. Voor dit stuk weg kan nog het alternatief van de R4 door Zelzate worden genomen.

Coördinatiepunt Wegenwerken

Sinds de start van het coördinatiepunt wegenwerken werd de medewerking verkregen van 245 van de 308 gemeenten en sloten ook de meeste andere initiatiefnemers van werken op het openbare domein zich aan bij het initiatief. De website kent gemiddeld 800 bezoekers per dag voor de maand april. Er werden sinds de start van het coördinatiepunt 1.925 werken ingegeven in de databank, die 4.500 mogelijke conflicten genereerden. Een dertigtal van deze conflicten vroegen om verder overleg. Dit overleg heeft in een aantal gevallen geresulteerd in extra maatregelen en verder overleg tussen de verschillende initiatiefnemers.

Tot slot kan zeker gezegd worden dat de effectieve afstemming van werken nog in zijn kinderschoenen staat. Zo waren een aantal werken, die vandaag in uitvoering zijn, al van voor de start van het coördinatiepunt gepland. Daarnaast werd ook vastgesteld dat een beperkt aantal werken niet werd opgenomen in de databank. Dit werd bijgestuurd waar nodig. Het coördinatiepunt heeft vandaag ook nog geen dwingend karakter, zodat voor de afstemming beroep wordt gedaan op de vrijwillige medewerking van de verschillende initiatiefnemers. Het feit dat er effectief overleg is, is echter al een hele stap vooruit.

De lancering van www.wegenwerken.be is hoe dan ook een eerste belangrijke stap en een aanzet tot een afstemming van werken. Omdat deze stap alleen niet voldoende is, werd het GIPOD opgestart, het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein. Dit GIPOD heeft tot doel om alle beschikbare informatie over het openbaar domein en de werkzaamheden op dat openbaar domein te verzamelen en beschikbaar te stellen om een nog betere afstemming van de verschillende initiatieven op het openbaar domein mogelijk te maken. Aan dit GIPOD werken naast de betrokken ministers en hun administraties ook de Lijn, het VVSG en de kabels- en leidingenbeheerders mee.

Guido Van Peeterssen.

Labels: ,

Monday, April 14, 2008

Leerlingen lager onderwijs kunnen zelf fabriekje starten

Essenscia Vlaanderen, de Federatie van de Chemische Industrie en van Life Sciences, heeft sinds begin vorig jaar in meer dan 500 Vlaamse basisscholen didactische lespakketten “Mooi en Cool met Chemie” verspreid. Het project wil de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt verkleinen en de interesse voor ondernemerschap en wetenschap stimuleren bij leerlingen van de derde graad lager onderwijs. Dat is van jongsaf aan nodig, want bedrijven in de chemie hebben het steeds moeilijker om elk jaar de vele honderden nieuwe vacatures in te vullen. Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke ondersteunde de verspreiding met 160.000 euro. Hij is enthousiast over het resultaat en trekt nog eens 200.000 euro uit voor een uitbreiding van de actie naar 1.000 scholen.

Het lespakket “Mooi en Cool met Chemie” werd ontwikkeld door BASF Antwerpen. Essenscia Vlaanderen zorgde voor de verspreiding in de Vlaamse basisscholen. Leerkrachten krijgen een uitgewerkte lesmap, een CD rom en allerlei praktische instrumenten waarmee leerlingen een fabriekje kunnen opstarten en bijvoorbeeld zelf haargel, badschuim en bruisballen produceren. Het project past in de eindtermen van het lager onderwijs en is vakoverschrijdend uitgewerkt. Leerlingen komen niet alleen meer te weten over ondernemerschap en chemie, maar worden er ook heel wat sociale, wis- en taalkundige vaardigheden geoefend. Voor leerkrachten die met het pakket willen werken, is nascholing voorzien.

“Mooi en Cool met Chemie” maakt ook deel uit van de sectorconvenant voor de chemie in Vlaanderen. Tegelijk is het project een concrete invulling van de Rondetafel Chemie die toenmalig Vlaams minister van Economie, Wetenschap en Innovatie Fientje Moerman in 2006 opstartte. Eén van de 12 actiepunten van de Rondetafel heeft namelijk tot doel de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verkleinen. Essenscia bezocht samen met minister Vandenbroucke en Wouter De Geest, de CEO van BASF Antwerpen, de Onze Lieve Vrouw Basisschool in Scherpenheuvel, één van de pilootscholen, waar de leerlingen van het zesde leerjaar het pakket “Mooi en Cool met Chemie” hebben uitgetest. Met succes en tot groot enthousiasme van de leerlingen, zo bleek.

Guido Van Peeterssen.

Labels: ,

Saturday, April 12, 2008

Nieuw meetingcenter in Gent: de Griffioen.

De Griffioen maakte vroeger deel uit van een imposant complex rond een binnenplaats in hartje Gent. Hier woonden voorname adelijke families die nauw verbonden waren met de Gentse geschiedenis. De eerste documenten over de verbouwing in rococo stijl dateren van 1759. In 1931 werd het hoofdgebouw en de vleugel langs de Onderstraat gesplitst. Begin de jaren ’90 werd het hoekhuis omgetoverd tot conferentiecentrum en meteen ook in zijn oude rococostijl hersteld. Sinds 2007 is het prachtige gebouw eigendom van de firma all.com, geleid door twee ondernemende vrouwen: Lieve Vermassen en Leen Van Rompay. Zij zijn er in geslaagd om de historische kelderruimtes met de nodige grandeur te herschapen tot meeting center.

De Griffioen is nu het aangepaste kader om vergaderingen, seminaries, events en incentives op een stijlvolle manier te organiseren. Maar de Griffioen is ook een totaalconcept waarbij men een aantal activiteiten kan koppelen. Zo zijn er cateringformules, wijndegustaties of after work drinks mogelijk. Lieve Vermassen: “Net zoals de twee griffioenen boven de inrijpoort die elkaar onafscheidelijk aankijken is dit een totaalconcept waarbij ontmoeten en ontspannen met elkaar verbonden zijn”. De twee gastvrouwen willen vooral ontmoetingen organiseren in een toffe omgeving in het historische hart van de stad. Toch is dit niet de eerste keer dat hier een dergelijk initiatief van start gaat. Lieve Vermassen: “De vorige eigenaar had hier een conferentiecentrum op het gelijkvloers en het eerste verdiep, maar dat werd omgebouwd tot appartementen voor zakenmensen die een korte termijn verblijf zochten. Nu echter zijn de kelders aan de beurt: zij vormen nu een exclusief decor voor standingvol publiek dat hoge eisen stelt.

Het nieuwe meetingcenter beantwoord aan de nieuwe trend om seminaries en congressen te organiseren in een origineel historisch kader. Er is voldoende parkeergelegenheid en indien gewenst sturen de gastvrouwen de nodige parkingtickets op voorhand op. De volledige verdieping kan geheel of gedeeltelijk afgehuurd worden voor evenementen, maar De Griffioen heeft ook culturele aspiraties want er worden ook tentoonstellingen gepland. De eerste tentoonstelling die nu loopt is met werk van de Antwerpse kunstenares Carla Torhoudt. Zij verwerk onverwachte materialen in haar doeken die ze beschildert met acryl en lakverf. De Griffioen zal wellicht ook opgenomen worden als afsluiter van in de wandelroute ‘Gent ondergronds’ van de Gidsenbond Oost-Vlaanderen.

Guido Van Peeterssen.

Labels:

Friday, April 11, 2008

Bewakingsagent arresteert brutale overvaller.

overval01De Gentse Vrijdagsmarkt werd vrijdagmiddag opgeschrikt door een brutale overval. Even na 13.30 uur waagde een drieste overvaller zijn kans toen hij zag dat Eddy Roosenboom, een marktkramer, even onaandachtig was. Hij griste een handtas met de dagontvangsten weg en zette het op een lopen. Noch de heer Roosenboom, noch zijn vrouw waren bij machte om de drieste overvaller tegen te houden. Gelukkig zat Mohammed een uit de kluiten gewassen bewakingsagent samen met zijn vriendin en een paar vrienden op een terrasje te genieten. Zij zagen het tumult en zetten de achtervolging in. Na een sprint van enkele honderden meters bleek de dief kansloos en werd hij ingerekend.

overval02Eddy Roosenboom en zijn vrouw waren door het hele gebeuren behoorlijk van hun stuk, maar toen enkele heethoofden zich tegen de overvaller keerden werden ze tegen gehouden door schepen Rudy Coddens die hen wist te bedaren. De dappere Mohammed kreeg van de gelukkige marktkramer een mooi bedrag toegestopt, geld dat Mohammed echter resoluut weigerde met de woorden: “Mijnheer, ik doe alleen mijn plicht. Iedereen heeft de kans om op een eerlijke manier zijn brood te verdienen, en wie pech heeft kan steeds naar het OCMW: die helpen iedereen die het nodig heeft”. Gelukkig was de politie binnen enkele minuten ter plaatse zodat de overvaller snel in veilige handen was.

Labels: ,

Wednesday, April 09, 2008

10de biënnale tentoonstelling te Deinze met Soul Dust

Het Stadsbestuur en de Stedelijke Cultuurraad van Deinze organiseren tijdens de Week van de Amateurkunsten van 26 april tot en met 4 mei de 10e editie van de kunstbiënnale in de Brielpoort. Deinze organiseert immers om een twee jaar een tentoonstelling voor Deinse niet-professionele beoefenaars van de plastische kunst. Iedere amateur-kunstenaar kan inschrijven indien hij of zij woont, werkt of studeert in Deinze. In de loop van de jaren is de biënnale uitgegroeid tot een succesrijke manifestatie. Zo stellen dit jaar 59 deelnemers in totaal 185 kunstwerken tentoon in de Brielpoort. Er zijn schilderijen, tekeningen, beelden, fotografie, keramiek, kalligrafie, poëzie en een kortfilm. De Cultuurraad waakt over de kwaliteit en stelde daarom een jury samen die de binnengekomen voorstellen selecteerde, lettend op kunstgehalte en persoonlijke inbreng.

bien-2006-opening-13Op donderdag 1 mei is er een nocturne tot 21 uur. Om 20 uur is er een optreden gepland van Soul Dust, een soul cover band die in 2002 werd opgericht. Men kan dan genieten van de prachtige stemmen van de zusjes Hadiel en Yasmin Holail, het virtuoze pianospel en subtiel gitaargeweld van Lieven Huys, de sexy sax van Stijn Van Hoey, de brommende trombone van Jeroen De Neve, de stuwende trompet van Kenny Van Heuverswijn, de zwoele bas van Kurt De Schepper en de strakke beats van Jan De Neve. Jazzy songs worden afgewisseld met soulklassiekers, een zeldzame blues en minder bekende maar daarom niet mindere soul. Een greep uit het repertoire: James Brown, Billy Holliday, Shirly Bassey, Erykah Badu, Jill Scott en vele andere.

Voor deze 10de editie wordt gezorgd voor een mooie catalogus van 80 bladzijden met foto’s van de kunstwerken (1 foto per deelnemer). De 10de biënnale is alle dagen te bezichtigen van 14.30 tot 17.30 uur en de toegang is gratis. Info: Cultuurdienst, Gentpoortstraat 1 (3de verdieping), Deinze, 09/381.95.10, cultuur@deinze.be

Guido Van Peeterssen.

Labels: ,

Sunday, April 06, 2008

Domme dief zet gestolen spullen op veilingsite.

De internetsite Marktplaats werd onlangs bestolen: zes laptops en nog wat andere kostbare spullen. Het was helemaal niet moeilijk om de dief te vinden want kort daarop werden de spullen te koop aan via Marktplaats. Grappig nieuws, was het niet dat meer gestolen goed via internetsites aangeboden wordt. Via een geldig email adres een paswoord aanvragen is een koud kunstje en in de praktijk wordt er amper controle uitgeoefend. Op het bijgevoegde fotootje zie je niet dat die dure fototoestellen ‘van de camion’ gevallen zijn.

Politiewoordvoerder Leo Dortland is opgelucht: “Het is een bizarre wending in deze zaak. Op 7 maart werd bij het internetbedrijf in Emmeloord ingebroken. Daarbij werden onder meer zes laptops gestolen. Onmiddellijk na de aangifte ging ons inbraakteam aan de slag". Maar ook bij Marktplaats ging men op zoek. Vorige week werden de gestolen spullen op hun eigen site aangeboden. De dief was zo dom geweest om ze op Marktplaats zelf aan te bieden. Woordvoerder Dortland: ,,We werden getipt en een rechercheur deed zich voor als potentiële koper. Hij maakte een afspraak om de laptops te komen bekijken op een adres in Amsterdam. Daar bleek het inderdaad te gaan om de gezochte spullen en de aanbieder, een Amsterdammer, word ondertussen aangehouden".

Wat doe je als je ziet dat jouw gestolen spullen op internet aangeboden worden? Je moet zeker weten dat het om jouw eigendom gaat en dat ook kunnen bewijzen. Heb je ondertussen aangifte gedaan? Dat kan door middel van een serienummer of een andere vorm van identificatie als bewijs van eigendom. Daarna maak je met medeweten van de politie een afspraak met de verkoper voor een transactie, samen met een agent in burger. Blijkt het dan echt om jouw eigendom te gaan, dan wordt de verkoper aangehouden. Daarna wordt het huis van de verkopende partij doorzocht en worden ook zijn andere advertenties op veilingsites nagetrokken.

Labels:

Tuesday, April 01, 2008

Expo over het leven en werk van Cyriel Buysse.

Cyriel Buysse (1859-1932) is geboren in Nevele en is een van de belangrijkste Vlaamse schrijvers. Werken als ‘Het recht van de sterkste’, ‘Het gezin van Paemel’ of ‘’t Bolleken’ behoren ongetwijfeld tot het Vlaamse erfgoed. De tentoonstelling omvat meer dan twintig panelen, die met foto’s en teksten een beeld geven van het Nevele uit de negentiende eeuw, de sociale toestanden van toen, de families Buysse en Loveling in Nevele, het leven en werk van de auteur zelf, tijdgenoten van Buysse zoals Maurice Maeterlinck en Emile Claus, het naturalisme, de periode in Nederland, maar ook in Deurle en Afsnee… Er wordt ingezoomd op de rol die de auteur speelde in de sociale emancipatie van het arme Vlaanderen en zijn invloed op het theater en de literatuur in ons land.

De heemkundige kring ‘Het Land van Nevele’, de samensteller van deze aantrekkelijke expo over Cyriel Buysse, stelt deze overzichtstentoonstelling gratis ter beschikking van 11 tot 30 april. Gratis toegang tijdens de openingsuren van de bibliotheek (enkel als de bibliotheekkelder voor een lezing wordt gebruikt, is er geen toegang). Link www.deinze.be

Labels: